This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

Female warden /Male Warden -1

Releted Posts With this Label

Exam Conducted on :29.11.2008
1. Acharya Vinobha Bhave was a :
(a) Philosopher (b) Sarvodaya leader
(c) Politician (d) Mathematician
2. The UNO was founded in the year :
(a) 1946 (b) 1948
(c) 1945 (d) 1947
3. ‘A thing of beauty is joy forever’. This is the famous line of :
(a) Robert Frost (b) Words worth
(c) T.S. Eliot (d) John Keats
4. ‘Sanjay Gandhi Trophy’ is related to :
(a) Basket ball (b) Cricket
(c) Foot ball (d) Hockey
5. First Portugese Fort in India :
(a) Cochi (b) Bombay
(c) Madras (d) Vishakapatnam
6. First President of Indian National Congress :
(a) W.C.Banargi (b) Annie Besant
(c) Jawaharlal Nehru (d) Dadabhai Naoroji
7. Which fuel is preferable?
(a) Petrol (b) Wood
(c) Coal (d) Biogas
8. 2008 Muttathu Varkey Award winner :
(a) Ayyappan (b) P.C. Gopalan
(c) Narayana Pillai (d) M. Sukumar
9. Turpentine is obtained from :
(a) Eucalyptus (b) Petroleum
(c) Lemon grass (d) Pine
10. ‘Chipco’ movement is associated with :
(a) Protection of natural environment (b) Stray dog protection
(c) Pesticide control (d) Fuel saving
11. The two states where there are no railway :
(a) Tripura and Assam (b) Meghalaya and Tripura
(c) Assam and Meghalaya (d) Meghalaya and Sikkim
12. Acid used in car battery:
(a) Nitric acid (b) Hydrochloric acid
(c) Acetic acid (d) Sulphuric acid
13. The author of ‘Origin of Species’?
(a) Charles Lamb (b) Charles Dickens
(c) Charles Darwin (d) Bernard Russel
14. The agency that works on agricultural and food production :
(a) FAO (b) ICAO
(c) IMF (d) UNICEF
15. Which psychological disorder produces a severe desire to steal?
(a) Hemophilia (b) Isnophilia
(c) Turmer’s syndrome (d) Kleptomania
16. Most important cause of depletion of natural resources :
(a) unscientific methods of agriculture (b) unplanned exploitation of resources
(c) industrial development (d) increasing population
17. Which day is observed as Hiroshima Day?
(a) August 6 (b) August 5
(c) September 8 (d) August 30
18. This disease is also known as lock jaw :
(a) Rabies (b) Chichungunia
(c) Tetanus (d) Rat fever
19. Nehru Trophy boat race is conducted in :
(a) Kumarakom lake in Kottayam 
(b) Vembanad lake in Alappuzha
(c) Pamba river in Chambakulam 
(d) Thanneermukkom lake in Alappuzha
20. ‘Indane’ is the trade name of :
(a) Butter (b) Cooking oil
(c) Cooking gas (d) Dalda
21. Spice garden in India :
(a) West Bengal (b) Kashmir
(c) Andhra Pradesh (d) Kerala
22. The author of ‘Prison and Chocolate Cake’ :
(a) Ashapurna Devi (b) R.K. Narayan
(c) Nayanatara Sehgal (d) Laxmikant Mahapatra
23. ‘Solder’ is an alloy of :
(a) tin and lead (b) tin and iron
(c) aluminium and tin (d) tin, aluminium and lead
24. Bunchy top of banana is caused by :
(a) Insects (b) Bacteria
(c) Fungus (d) Virus
25. Who gave the slogan ‘Inquilab Zindabad’?
(a) A.K. Gopalan (b) Subhash Chandra Bose
(c) Bal Gangadhar Tilak (d) Mohammed Iqbal
26. Smallest bone in human body is :
(a) Sternum (b) Tibia
(c) Stapes (d) Phalanges
27. A millenium is :
(a) 1000 years (b) 2000 years
(c) 1500 years (d) 2500 years
28. Inventor of fountain pen :
(a) Waterman (b) S. Koder
(c) Thomas Edison (d) Richard Hoe
29. Maria Montessori is associated with :
(a) adult education (b) women’s education
(c) tribal education (d) pre-primary education
30. Kuchipudi is the dance form of :
(a) Tamil Nadu (b) Orissa
(c) Andhra Pradesh (d) Karnataka


ANSWERS

1. (b) 
2. (c) 
3. (d) 
4. (d) 
5. (a) 
6. (a) 
7. (d) 
8. (b) 
9. (d) 
10. (a) 
11.(d)
12. (d) 
13. (c) 
14. (a) 
15. (d)
16. (b) 
17. (a) 
18. (c) 
19. (b) 
20. (c) 
21. (d) 
22. (c) 
23. (a) 
24. (d)
25. (d) 
26. (c) 
27. (a) 
28. (a) 
29. (d) 
30. (c)
19. (വേമ്പനാട് കായലിന്റെ ഭാഗമായ പുന്നമട കായലിലാണ് ശരിക്കും നടക്കുനതു )

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Female warden /Male Warden -1"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia