This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

Assistant Labour Officer

Releted Posts With this Label


1. Who drafted the Delcaration of American Independence?
(a) George Washington (b) Thomas Jefferson
(c) Abarham Lincoln (d) Benjamin Franklin
2. With which war is the name of Florence Nightingale association?
(a) Boer War (b) World War I
(c) Crimean War (d) Third Punic War
3. Lines drawn parallel to the equator are called:
(a) Latitudes (b) Longitudes (c) Meridians (d) None of these
4. The Parliament of Japan is called:
(a) Dail (b) Sejim (c) Cortez (d) Diet
5. Which of the following UN organisations is concerned with the welfare of the children through out the world?
(a) UNESCO (b) WHO (c) FAO (d) UNICEF
6. The author of Arthashatra was :
(a) Kalidasa (b) Kautilya (c) Bhavabhuti (d) Sankaracharya
7. Maria Montessori’s name is associated with:
(a) Child Education (b) Mountaineering
(c) Women’s Rights (d) Lawn Tennis
8. Who among the following is known as ‘Fuehrer’?
(a) Nepolean (b) Bismarck
(c) Hitler (d) Sir Winston Churchill
9. Who among the following is associated with the freedom struggle of Zambia?
(a) Kenneth Kaunda (b) Patric Lumumba
(c) Jomo Kenyatta (d) Nelson Mandela
10. Who was the first human space traveller?
(a) Edwin Aldrin (b) Frank Boreman
(c) Neil Armstrong (d) Yuri Gagarin
11. When did the first Commonwealth Games take place?
(a) 1928 (b) 1930 (c) 1934 (d) 1946
12. With which games is Dhyan Chand’s name associated?
(a) Football (b) Badminton (c) Hockey (d) Cricket
13. Jesse Owens Global Award is given in the field of:
(a) Literature (b) Journalism (c) Medicine (d) Sports
14. IRDP stands for:
(a) All India Rural Development Programme
(b) Integrated Rural Development Programme
(c) Indian Rural Development Policy (d) None of these
15. The Asian Development Bank has its headquarters at:
(a) Manila (b) Tokyo (c) Singapore (d) Bangkok
16. Which is ‘Forbidden City’?
(a) Dublin (b) Palestine (c) Lhasa (d) Vatican
17. Decibel is a unit of:
(a) Light (b) Sound (c) Heat (d) Electricity
18. Who discovered circulation of blood in the human body?
(a) Edward Jenner (b) Joseph Lister (c) Ronald Ross (d) William Harvey
19. In diesel engines, ignition takes place by:
(a) Compression (b) Electrical spark (c) Dynamo (d) Battery
20. ‘‘The proper study of mankind is man’’. Who said this?
(a) Alexander Pope (b) William Shakespeare
(c) Immanuel Kant (d) Aldous Huxley
21. The velocity of light was first measured by:
(a) Einstein (b) Newton (c) Romer (d) C.V. Raman
22. Which of the follwoing is not a noble gas?
(a) Argon (b) Radon (c) Neon (d) Oxygen
23. Alcohol contains:
(a) Carbon, hydrogen and calcium (b) Carbon, hydrogen and chlorine
(c) Carbon, hydrogen and oxygen (d) Carbon, hydrogen and nitrogen
24. Red blood corpuscles are formed in the:
(a) Liver (b) Bone marrow (c) Spleen (d) Pancreas
25. Tibia is a bone found in the:
(a) Skull (b) Arm (c) Leg (d) Face
26. Insects belong to:
(a) Annelida (b) Arthropods (c) Crustaceans (d) Coelenterata
27. The capital of Mysore during Tipu Sultan’s rule was:
(a) Srirangapatnam (b) Bangalore (c) Hyderabad (d) Chitradurga
28. Jallianwala Bagh masacre took place in the city of:
(a) Agra (b) Meerut (c) Lahore (d) Amritsar
29. What was the main aim of Home Rule Movement?
(a) To remove the British rule (b) To turn out the Britishers
(c) To keep unity among Hindus and Muslims and fight for freedom.
(d) To attain self-government within the British Empire.
30. The Constitution of India was adopted by the Constituent Assembly on:
(a) November 26, 1949 (b) December 11, 1948
(c) August 15, 1947 (d) January 26, 1950
31. To whom is the Council of Ministers collectively responsible?
(a) The President (b) The Prime Minister
(c) The Lok Sabha (d) The Rajya Sabha
32. Which of the following is no more a Fundamental Right?
(a) Right to Equality (b) Right against Exploitation
(c) Right to Property (d) Right to Freedom to Speech
33. The President of India can dissolve the Lok Sabha on the:
(a) Advice of the Prime Minister (b) Advice of the Chief Justice of India
(c) Recommendation of the Lok Sabha
(d) Recommendation of the Rajya Sabha
34. Since independence, how many times has the census been taken?
(a) 4 (b) 5 (c) 6 (d) 7
35. According to the last census, which is the most populated state in India?
(a) West Bengal (b) Uttar Pradesh
(c) Andhra Pradesh (d) Maharashtra
36. Chakiar Koothu is one of the most impressive dance forms of:
(a) Karnataka (b) Tamil Nadu (c) Andhra Pradesh (d) Kerala
37. In which year did Dada Saheb Phalke produce the first feature film?
(a) 1910 (b) 1911 (c) 1912 (d) 1913
38. Which of the following is west flowing river in peninsular India?
(a) Narmada (b) Mahanadi (c) Krishna (d) Godavari
39. Name the engineer who is known as the Father of Robotics.
(a) Sir Frank Whittle (b) Dr. Gehard Herzberg
(c) Dr. Brian Josephson (d) Joe Enggleberger
40. The Amul Co-operative Dairy is located at:
(a) Ahmedabad (b) Anand (c) Surat (d) Noida
41. Which of the following mountain ranges is the oldest?
(a) Himalayas (b) Aravalli (c) Satpura (d) Western Ghats
42. The highest body which approves the Five - Year Plan is the :
(a) Finance Ministry (b) Lok Sabha
(c) Supreme Court (d) National Development Council
43. How many banks were nationalised in 1969?
(a) 10 (b) 12 (c) 14 (d) 18
44. The National Bank for Agriculture and Rural Development was set up in:
(a) 1979 (b) 1980 (c) 1981 (d) 1982
45. President A.P.J. Abdul Kalam presented the prestigious Gandhi Peace Prize for 2003 to:
(a) Vladimir Putin (b) Vaclav Havel
(c) Goh Chok Tong (d) Lata Mangeshkar
46. Which railway route was first electrified in India?
(a) Mumbai - Pune (b) Delhi - Agra
(c) Calcutta - Patna (d) Madras - Bangalore
47. Which among the following is the Indian Navy’s oldest aircraft carrier?
(a) INS - Nilgiri (b) INS Viraat (c) INS Vikrant (d) INS Valsura
48. India’s anti-tank missile is:
(a) Akash (b) Prithvi (c) Agni (d) Nag
49. Who among the following won a silver medal at the Athens Olympics in 2004?
(a) Rajyavardhan Rathode (b) Anju B. George
(c) Devendra (d) Leander Paes
50. Which of the following books was written by Arundhati Roy?
(a) Wings of Fire (b) The God of Small Things
(c) Two Leaves and a Bud (d) Hungry Stones




ANSWERS


1. (b) 
2. (c) 
3. (a) 
4. (d) 
5. (d) 
6. (b)
7. (a) 
8. (c) 
9. (a) 10. (d) 11. (b) 12. (c)
13. (d) 14. (b) 15. (a) 16. (c) 17. (b) 18. (d)
19. (a) 20. (a) 21. (c) 22. (d) 23. (c) 24. (b)
25. (c) 

26. (b) 
27. (a) 
28. (d) 
29. (d) 
30. (a)
31. (c) 
32. (c) 
33. (a) 
34. (c)
35. (b) 
36. (d)
37. (d) 
38. (a) 
39. (d) 
40. (b) 
41. (b) 
42. (d)
43. (c) 
44. (d) 
45. (b) 
46. (a) 
47. (b) 
48. (d)
49. (a) 
50. (b)

Subscribe to KPSC Previous Questions by Email
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Assistant Labour Officer"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia