This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

LAB ASSISTANT - 11

Releted Posts With this Label

LAB ASSISTANT  Exam Conducted 4-11-2006

1. Who was the first King Presided the court of Kanauj?
(a) Samudra Gupta (b) Chandra Gupta (c) Harsha (d) Kanishka
2. Which is the midlayer of the earth?
(a) Sail (b) Sima (c) Core (d) Mantle
3. The Himalayan Mountain is made up of
(a) Instrusive rocks (b) Extrusive rocks (c) Sedimentary rocks
(d) Metamorphic rocks
4. The most prominent distributory of Ganga river
(a) Yamuna (b) Ram Ganga (c) Gomati (d) Hoogly
5. The Leader who is known as the ‘Grand Old Man of India’
(a) Sardar Vallabhai Patel (b) Dadabhai Naoroji
(c) Balgangadhar Tilak (d) Bipin Chandrapal
6. The Southern most part of India
(a) Sri Lanka (b) Palk Strait
(c) Maldive (d) Nicobar Group of Island
7. The headquarters of the Theosophical Society in India.
(a) Nagercoil (b) Adayar (c) Madura (d) Trichy
8. Which is not a port on the West coast of India
(a) Paradeep (b) Marmagoa (c) Mangalore (d) Kandla
9. In which year the University of Travancore was established?
(a) 1935 (b) 1937 (c) 1939 (d) 1941
10. The state which is the leading producer of mica
(a) Jharkhand (b) Orissa
(c) Rajasthan (d) Madhya Pradesh
11. Which of the following diseases are sexually transmitted?
(a) AIDS (b) Gonorrhoea (c) Syphills (d) All of these
12. On 27th May 2006, astrong earthquake hit close to
(a) Mount Kilimanjaro (b) Mount Merapi
(c) Vesuvius (d) Barren Island
13. The year in which the postal stamp was introduced first
(a) 1840 (b) 1845 (c) 1850 (d) 1855
14. Which type of lens is used in the case of ‘Astigmatism’ to get the correct  vision?
(a) Converging lens (b) Diverging lens (c) Cylindrical lens (d) Bi-focal lens
15. What is the total number of constellation identified till now by human beings?
(a) 48 (b) 58 (c) 78 (d) 88
16. The highest railway bridges is built across the river.
(a) Jhelum (b) Chenab (c) Beas (d) Ravi
17. Which of the following is a controversial film for display?
(a) The Great Escape (b) Hamlet (c) Davinchi Code(d) Casino Royale
18. What is the chemical formula of bleaching powder?
(a) NaHCO3 (b) Ca3(PO4)2  (c) Na2CO310H2O (d) Ca0Cl2
19. Barkhans are land forms of
(a) Wind erosion (b) wind deposition
(c) glacial depostion (d) coastal erosion
20. ‘Plum Pudding’ model of atom is prepared by
(a) Albert Einstein (b) Rutherford
(c) AlexanderFleming (d) Niels Bohr
21. An example for non-renewable source of energy
(a) Solar energy (b) Petroleum (c) Biomass (d) Water power
22. In which country the G-8 summit of 2005, held?
(a) Canada (b) Iceland (c) Scotland (d) Greenland
23. In south India, Jainism was spread by
(a) Kharavela (b) Upali (c) Rudradaman I (d) Bhadrabahu
24. The people of which country have longest life span
(a) China (b) Japan (c) England (d) America
25. Which is not a source of Carbohydrate?
(a) Fish (b) Butter (c) Cheese (d) Potato
26. Who translated Bhagavat Gita into Persian Language?
(a) Abdul Fazal (b) Dara (c) Dadu (d) Balban
27. The second highest  mountain  peak in the world
(a) Kanchenjunga (b) Nagaparbad (c) Nanda devi (d) Godwin Austin
28. The author of the book ‘Gandhi - Life and Thought’
(a) V.D. Savarkar (b) J.B. Kripalani
(c) Jawaharlal Nehru (d) R.K. Laxman
29. The creature in which the external fertilization takes place
(a) bird (b) dog (c) cat (d) frog
30. Which country won gold in Men’s Hockey in Bangkok Asian games, 1998?
(a) India (b) South Korea (c) Pakistan (d) Japan
31. The Pallivasal Hydro electric System was commissioned during the reign of
(a) Marthanda Varma (b) Dharma Raja
(c) Sri Mulam Tirunal (d) Sri Chitira Tirunal Balarama Varma
32. Name the author of the novel. The Ambassador?
(a) Joyce Cary (b) E.M. Foster (c) Henry James (d) Hadley Chase
33. Which element is not present in fats?
(a) Nitrogen (b) Sulphur (c) Carbon (d) Hydrogen
34. Who is known as the father of American Football?
(a) Bob Cousy (b) Water Camp
(c) James Corbett (d) Charles W.Brown
35. The most densely populated country in the world
(a) India (b) China (c) Japan (d) Pakistan
36. How many ways can a batman lose his wicket?
(a) 5 (b) 10 (c) 15 (d) 20
37. Corundum is a mineral of:
(a) Calcium (b) Gold (c) Iron (d) Aluminium
38. The state which is the largest producer of tea in India:
(a) Tamil Nadu (b) Assam (c) Kerala (d) Karnataka
39. Which of the following is issued by the President when the Parliament is not  in Session?
(a) Ordinances (b) Rules (c) Statutes (d) Proclamation
40. The strength of the Council of Ministers is fixed by the:
(a) Governor (b) Chief Minister (c) Parliament (d) Constitution
41. Neutron was discovered by:
(a) J.J. Thompson (b) Rutherford (c) Bohre (d) Chadwick
42. Which of the following pricniple is made use of in the working of an atom bomb?
(a) Thermionic emission (b) Nuclear fusion
(c) Nuclear fission (d) Transmutation
43. ‘Palaeontology’ is the study of:
(a) Fossils (b) Bones (c) Animals (d) Birds
44. Amylase acts upon
(a) Lipids (b) Oils (c) Starch (d) Glucose
45. The active cell division in a plant is found in the:
(a) tips of roots and shoot (b) pith cells(c) Cells cortex (d) internodal region
46. Which among the following is the antisterility vitamin?
(a) B (b) C (c) D (d) E
47. In which year the Indian National Congress was formed?
(a) 1811 (b) 1858 (c) 1885 (d) 1895
48. The leader of Cochin who fought with Velu Thampi Dalwa against the British:
(a) Kunhali Maracker (b) Paliath Achan (c) Pazhassi Raja (d) Chirakkal Raja
49. Who was the author of the book ‘Sathyartha Prakash’
(a) Swami Dayananda Saraswathi (b) Rajaram Mohan Roy
(c) Swami Vivekananda (d) Ramakrishna Paramahamsa
50. The first Viceroy of British India:
(a) Lord Cornwallis (b) Lord Ripon
(c) Lord Canning (d) Lord Dalhousie


ANSWERS


1. (c) 
2. (d) 
3. (c) 
4. (a) 
5. (b) 
6. (d)
7. (b) 
8. (a) 
9. (a) 
10. (a) 
11. (d) 
12. (b)
13. (a) 
14. (c) 
15. (d) 
16. (b) 
17. (c) 
18. (d)
19. (b) 
20. (b) 
21. (b) 
22. (c) 
23. (a) 
24. (b)
25. (a) 
26. (b) 
27. (d) 
28. (b) 
29. (d) 
30. (a)
31. (d) 
32. (c) 
33. (b) 
34. (b) 
35. (c) 
36. (a)
37. (a) 
38. (b) 
39. (a) 
40. (d) 
41. (d) 
42. (c)
43. (a) 
44. (c) 
45. (a) 
46. (d) 
47. (c) 
48. (b)
49. (a) 
50. (c)






Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "LAB ASSISTANT - 11"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia