This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

ASSISTANT GRADE II - 01

Releted Posts With this Label

ASSISTANT GRADE II EXAM CONDUCTED ON 23/02/08

1.Mamankam, the great ancient regional festival was held at?
Answer:Thirunavaaya

2. Kollam Era began
Answer:A.D.825.

3. The longest River in Kerala:
Answer:Periyar

4.Sadhujanaparipalanayogam was started by
Answer:Ayyankaali

5.First Chief Minister of Travancore Popular Ministry?
Answer:Pattom A. Thanu Pillai

6. The temple entry proclamation was issued by?
Answer:Chithira Thirunal Balarama verma

7. Malayali Sabha was organized by
Answer:C.Krishna Pillai

8. Kochi State Prajamandal was formed in
Answer:Correct Answer is 26th Jan 1941 , in the exam, psc given the choice as 16th January 1941

9. A Thermo flask is polished well ?
Answer:To reflect all radiation from outside

10. Coefficient of Temperature depends on
Answer:Difference in Temperature

11. A Device used to detect heat radiaton is known as
Answer:Thermopile

12. Which of the following is a compound? (a)Milk (b)22 carat Gold (c)Steam (d)Diamond.
Answer:Steam 
 
13. Hardest naturally occurring substance?
Answer:Black Diamond

14. A form of carbon used in gas mask?
Answer:Activated Charcoal

15. The gas used in the refrigerator?
Answer::Freon

16. Estimation of Halogen in organic compound is done by
Answer:Carius Method

17. The metal which doesn’t react with dilute Sulphuric Acid ?
Answer: Led 


18. In free state , hydrojen is present in
Answer:Natural Gas

19. The disease caused by the deficiency of Vitamin A:
Answer:Xerophthalmia

20. The insect which lays eggs in water is
Answer:Dragonfly

21. The mosquito that spreads malaria in man is named
Answer:Female Anopheles

22. Which is the function of white blood corpuscles?
Answer:: to produce anti-toxin

23. Which of the following processes liberates energy?
Answer:Respiration.

24. During the solar eclipse, which of the following represents the relative position of the sun, moon an earth correctly?
Answer:The moon in between the sun and the earth

25. A degree of Longitude has about the same length as a degree of Latitude at
Answer:Equator

26. The supersonic aircraft find its most convenient to fly in the
Answer:: Stratosphere

27. Seismograph is used to measure
Answer:Earthquake

28. Which one is known as “Pittsburg of India?”
Answer:Jamshedpur

29The first political leader who got Nobel prize for literature?
Answer:Winston Churchil.

30. The winner of Wimbledon Championship of 2007?
Answer:Veenus Williams

Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "ASSISTANT GRADE II - 01"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia