This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

LD Typist Part - 1

Releted Posts With this Label


Maximum: 100 marks Time: 1 hour and 15 minutes

1. Who won the latest ICC Cricket award „The Spirit of Cricket‟ ?
a) M.S Dhoni b) Sachin Tendulkar c) Jonathan Trott d) Devendra Bishoo

2. Who is the Director General of Indian Coast Guard ?
a) P.J Jacob b) Prabhakaran Palari c) S. Balachandran d) M.P Muraleedharan

3. The first Green Field Airport in India is located at:
a) Chennai b) Bangalore c) New Delhi d) Hyderabad

4. The disease that spreads throuh air is:
a) Cholera b) Tuberculosis c) Plague d) Typhoid 


5. IBRD (World Bank) headquarters situated at: 
a) New York b) London c) Washington d) Geneva 


6. Which of the following is known as the “Bible of Tamil Land”? 
a) Thirukkural b) Aingurunuru c) Silappadikaram d) Murugatruppadai 


7. The first sepoy who refuced to use the greased cartridge and killed Adjutant was: 
a) Hardev b) Shiv Ram c) Mangal Pandey d) Abdul Rahim 


8. The number of bones in the human body system: 
a) 306 b) 206 c) 260 d) 370 


9. Second most literate state in India is: 
a) Mizoram b) Tripura c) Goa d) Sikkim 


10. Who is the chief minister of Andhra Pradesh ? 
a) Kiran Kumar Reddy b) Nitish Kumar c) P.V.S Gauda d) Naveen Patnaik 


11. Who is the social Justice and Empowerment minister of India? 
a) Vayalar Ravi b) Kamal Nath c) Ambika Soni d) Mukal Balakrishna Wasnik 


12. The first college in kerala is: 
a) S.N College, Kollam b) University College, Thiruvananthapuram 
c) C.M.S College, Kottayam d) N.S.S Collge, Changanassery

13 .Which award is known as Asia‟s Nobel Prize ?
a) Bharat Ratna b) Magsaysay Award c) Gandhi Peace Prize d) Risut Livelihood Award 


14. Pulitzer Prize is awarded for outstanding work in the field of: 
a) Environmental Studies b) Literature c) Sports d) Journalism 


15. Ecophobia is: 
a) Fear of hair b) Fear of electricity c) Fear of home d) Fear of cold 


16. „Radio mango‟ is closely associated with: 
a) Mathrubhumi b) Malayala Manorama c) Madhyamam d) The New Indian Express 


17. The first page that you normally view at a website is known as: 
a) Home Page b) First Page c) Master Page d) Banner Page 


18. The electrolite which is important in maintaining normal muscular activity in the heart an skeletal muscle: a) Sodium b) Potassium c) Chloride d) Bicarbonate 


19. The Malampuzha Dam is constructed on the river: 
a) Periyar b) Bharatapuzha c) Kabani d) Kunthipuzha 

20. Name of the Vitamin which contains sunlight is:
a) Vitamin A b) Vitamin B c) Vitamin D d) Vitamin C

21. Who designed the symbol of Indian Rupee?
a) Murukaraj b) Vikas Swaroop c) Rajive Shah d) D Udayakumar

22. Repetition of question 4

23. The First South Indian state to implement Panchayat raj was:
a) Rajasthan b) Kerala c) Tamil Nadu d) Andhra Pradesh

24. The first women of non Indian origin to become the President of Indian National Congress:
a) Indira Gandhi b) Sonia Gandhi c) Sarojini Naidu d) Annie Besant

25. Which body complies the national income at India ?
a) Reserve Bank of India b) NABARD c) Central Statistical Organisation d) Ministry of Finance

26. In India, Community Development Programme was launched on:
a) October 2, 1952 b) January 30, 1952
c) August 15, 1952 d) January 26, 1952

27. The first organised revolt against British authority in India:
a) Kurichiar Rebellion b) Attingal Revolt c) Pazhassi Rebellion d) Rebellion of Velu Thampi

28. Which Veda is partly a prose work?
a) Yajur Veda b) Sama Veda c) Rig Veda d) Atharva Veda

29. Who is the author of the book „Kodumkattuyarthiya Kalam‟?
a) Ponkunnam Varkey b) EMS c) G. Sankara Kurup d) Joseph Edamaruk

30. The ruler who introduced „Trissur Pooram‟?
a) Raja Kesavadasan b) Swathithirunal c) Tippu Sultan d) Sakthan Thampuran

Answers 1. A 2. D 3. D 4. B 5. C 6. A 7. C 8. B 9. A 10. A 11. D 12. C 13. B 14. D 15. C 16. B 17. A 18. B 19. B 20. C 21. D 22. (Refer Question 4) 23. D 24. D 25. C 26. A 27. B 28. A 29. D 30. D 

Subscribe to KPSC Previous Questions by Email
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "LD Typist Part - 1"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia