This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

Municipal Secretary Grade 3 Part - 2

Releted Posts With this Label


51. A poor and indigent person when arrested and detained by Police:
(a) A is entitled to get free legal aid under Article 39-A.
(b) Ais entitled to get free aid underArticle 21 for the protection of his life.
(c) A is not entitled to get free legal aid. 
(d) Statements (A) & (B) are correct.
52. Bonded labour system and traffic in human beings and forced the labour is prohibited by:
(a) Article 20 (3) (b) Article 21
(c) Article 23 (d) Article 22
53. The Supreme Coun observed that "The Constitution is founded on the bed-rock of the balance between Part III and Part IV to give absolute primacy over the other is to disturb the harmony of the constitution
which is the essential feature of the basic feature" Cite the relevant case:
(a) Meneka Gandhi vs. Union of India
(b) Minerva Mills vs. Union of India
(c) Indira Sawhney vs. Union of India
(d) S.R Gupta vs. Union of India 
54. The President of India, shall be elected by the members of Electoral College V consisting of:
(a) The elected members of both the houses of Parliament and the elected members of the Legislative Assemblies of the States.
(b) The elected members of Lok Sahba.
(c) The members of Rajya Sabha.
(d) The voters on all India basis.
55. The commission appointed in relation to Centre State relations is:
(a) Sarkaria Commission
(b) wadhava Commission
(c) Varma Commission
(d) Sri Krishna Commission
56. The Code of Civil Procedure (Amendment) Act 1999, which introduced major changes made amendments to:
(a) Limitation Act l 963
(b) Court Fees Act 1970
(c) Arbitration Act
(d) Limitation Act and Court Fees Act
57. The Sections of the Civil Procedure Code can only be altered or amended by:
(a) State Legislatures (b) Supreme Court
(c) High Court (d) Parliament
58. The doctrine of Res Judicatais explained in:
(a) Section l0 CPC.
(b) Section ll & l2 C.P.C.
(c) Section 13
(d) All the above
59. Mode of execution of Decrees and orders under the code of Civil Procedure is contained in:
(a) Order XX (b) Order XXI
(c) Order XXII (d) None ofthe above
60. The Civil Procedure Code has no application to:
(a) State a J ammu and Kashmir
(b) State of Nagaland .
(c) Tribal areas of Assam and certain other areas ·
(d) All the above
1go13.gifMATHS QUESTIONS IS AVAILABLE HERE1go13.gif

84. Which section ofthe Indian ContractAct 1872 defines fraud?
(a)Sec.15 (b) Sec. 16
(c)Sec. 17 (d) Sec. 18
85. A leaves a cow in the custody of B to be taken care of. The cow has a calf. B delivers cow to a, butrefuse to delivercalf.Advise A.
(a) B is not liable to deliver calf.
(b) B is liable to deliver cow and calf
(c) B is liable only to deliver cow
(d) Ahas to pay cost for calf
86. "Contemptuous Damages" means: 
(a) Contemptuous means, hateful or to be rejected
(b) In certain circumstances the Court rejects the claim of the plaintiff or even if it allows damages only meagre or trivial damages are granted.
(c) The courtforrnsaverylow opinion on the plaintiffs claim. 
(d) All the above.
87. Law Merchant means:
(a) Usages and customs of Merchants Judicially ascertained and recognizes bythe Courts.
(b) Merchant who conducts his business activities lawfully.
(a) Atitle awarded to merchants.
(d) None ofthe above
88. Bills of Exchange, Cheques, Promissory Notes and other like instruments are contained in:
(a) 45 State list
(b) 45 Union list
(c) 45 Concurrent list
(d) None of the above
89. Abanker is bound to dishonour cheques in the following circumstances:
(a) Paymentofpostdated cheques presented for payment before the date.
(b) When the drawer does not have sufficient funds
(c) Only when the funds of the customer in his hands are not properly applicable to payment of cheques.
(d) All the above
90. The exception to the Wagering contract 1s:
(a) Prices for horse racing
(b) Chits
(c) The lottories permitted by the Government
(dl All the above
9 l. Who was the first Indian to be the jury of the Cauncs International Film Festival?
(a) Amithab Bechan (b) Ambika Soni
(c) Aishwarya Rai (d) Apama Sen
92. Who among the following is famous not as a Cricketer but as a footballer?
(a) David Bechkam (b) Vivian Richards
(c) Javeed Miandad (d) E,A.S. Prasanna
93. With which game is the term "Duck" associated?
(a) Golf (b) Chess `
(c) Cricket 4 (d) Tennis
94. The 50th National Film Awards were presented on July 26, 2003. Which film won the Best Popular Film Award?
(a) Kannathil Muthamittal 
(b) The Legent of Bhagath Singh
(c) Mr. and Mrs.Lyer
96. Who was the Israeli astronaut killed in the Columbia space disaster?
(a) Rick Husband (b) Han Ramon
(c) Laurel Clark (d) Dave brown
95. india’s most sophisticated medium range Surface - to - Surface missile is;
(a) Astra (b)Akash
(c) Trishul (d) Prithvi
97. Which of the following countries is not a member of the Andean Community?
(a) Mexico V (b) Peru
(c) Bolivia (d) Venezuela
98. Which of the following countries is not at present a permanent member of the United Nations Security Council? 
(a) Russia . (b) Germany
(c) Britain (d) France
99. The creator of Harry Potter is:
(a) Amndhathi Roy (b) Robert Jones
(c) John Gray (d) J .K. Rowling

51. d, 52. b, 53. b, 54.1, 55. a, 56. d, 57. d, 58. b, 59. b, 60. 21,  


84. c, 85. b, 86.d, 87. a, 88.d, 89. d, 90. d, 91. c, 92. a, 93. c, 94. d, 95. d, 96. b, 97. a, 98. b, 99. d, 



Subscribe to KPSC Previous Questions by Email
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Municipal Secretary Grade 3 Part - 2"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia