This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

ASSISTANT GRADE 2 Part - 1

Releted Posts With this Label


EXAMINATION : ASSISTANT GRADE 2
BEVERAGES CORPORATION (KERALA)
1.‘KIMON0’is the  dress style of:
(a) Korea (b) China
(c) Japan (d) Finland

2. Madam Curie
(a] Discovered Vaccination
(b) Invented Dynamite
(c) Isoiated Radium
(d) Discovered Theory ofiivuluiion

3. The author ofthe book The Wonder that was India' is:
(a) Amartya Sen 
(b) AL. Basham
(c) R.C. Dutt
(d) Rabindrzmath Tagore

4. The First Chief Minister of Kerala was:
(a) Pattam Thanu Puilai
(b) E.M.S. Namboudiripad
(c) R. Sankar
(d) C. Achuthamenon

5. The State of Kerala was formed on:
(a) 1 December 1967
(b) 1 November 1956
(c) 1 November 1954
(d) 1 October 1951

6. The Naval Academy is situated in Kerala at;
(a) Kochi (b) Ezhimzila
(o) Thirovananthapuram
(ai) Beypore

7. Edakkal Gave is in:
(a) Wayanad (b) Knnur
(c) Kasargod (d) Kozhikode

8. Tho largest Talk in Kerala is;
(a) Ernad (b) Thliparamba
(c) Mukundapuram  (d) Thalassery

9. The Head Quarters of Kerala High Court is at;
(a) Thiruvananthapuram
(b) Kochi 
(c) Kozhikode
(d) Tnrissur

10. The First Women Supreme Court Judge was:
(a) C. Fatima Beevi 
(b) Anna Chandy
(c) Kadambini Ganguli
(d) Laila Seth

11. The First Governor of Kerala ms:
(a) V.V.Giri
(b) Ajith Prasad Jain
(c) Bhagavan Sahai
(d) Ramakrishna Rao

12.The First Arts and Science College in Kerala is:
(a) Brennan College, Thalassery
(b) Maharajas College, Ernakulam
(c) CMS College, Kottayam
(d) University College,Thiruvananthapuram

13. The Sabarigiri Hydro Electric Project is built in the river?
(a) Kunthi
(b) Periyar
(c) Bhavani 
(d) Pampa

14. The First Hydro Electric Project in Kerala is :
(a) Pallivsal 
(b) Chengulam
(c) ldukki 
(d) Salmngiri

15. The HQ (Head Quarter's) of Wayanad District is:
(a) Kalpetta 
(b) Mananthavady
(c)PulpaIly
(d) Boys Town

16. The District which has no forest in Kerala is:
(at) Kollam 
(b) Kannur
(c) Alappuzha 
(d) Thrissur

17. The Architect of Cochin Sea Port was:
(a) Robert Bristo (b) Antonym Peter
(c) Alexander John 
(d) John Matahi

18.________ city is called Venice of East'
(a) Alappuzha 
(b) Kochi
(c) Kollam 
(d) Thrissur

19. Malabar Cements Factory is in;
(a) Vellore 
(b) Kallai
(c) Walayar 
(d) Chalakudy

20. The place where getting highest rainfall in Kerala is:
(a) Manjeswar 
(b) Munnar
(c) Lakkidi
(d) Udumpancholla


ANSWERS

  1. C
  2. C
  3. B
  4. A
  5. B
  6. B
  7. A
  8. B
  9. B
  10. A
  11. D
  12. C
  13. D
  14. A
  15. A
  16. C
  17. A
  18. A
  19. C
  20. C (നിലവിലെ കണക്കുകള്‍ പ്രകാരം എറണാകുളം ജില്ലയിലെ നേര്യമംഗലത്ത്  ആണ്  ഏറ്റവും കുടുതല്‍  മഴ ലഭിക്കുന്നത്)   

Subscribe to KPSC Previous Questions by Email
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "ASSISTANT GRADE 2 Part - 1"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia