This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

ASSISTANT GRADE II

Releted Posts With this Label

ASSISTANT GRADE II
KERALA STATE HOUSING BOARD
Date of Test: 28/07/2012

1. An ancient temple which is considered as ‘Southern Dwaraka'
(a) Udupi temple
(b) Iskon temple
(c) Guruvaydor temple
(d) DwarakTiruma1a temple

2. Which article of our Constitution forbids child labour?
(a) Article 18 
(b) Article 24
(0) Article 36 
(d) Article 31

3. Study of soil is called
(a) Etomology 
(b) Pedologv
(c) Herpetology 
(d) lchtyology

4. The diversity between ecosystem is called:
(a) Alpha diversity
(b) Gama diversity
(0) Bic diversity
(d) Beta diversity

5. Chief lnforniatioii Commissioner of India: 
(a) Satyanzinda Mishra
(b) BR. Singh
(c) S. Ramakrislinam
(el) Nasim Arshi

6. Red Ribbon Clubs are associated with:
(a) Population
(b) Blood Donation
(0) AIDS
(d) Accident

7. Which is not an amendment of Montreal Protocol`?
(a) London amendment
(h) Montreal amendment
(c) Copenhagen amendment
(d) Tokio amendment

8, The Disaster Management Committee at block level is headed by:
(a) Tashasildar
(b) BDO
(e) Sarpanch
(d) Health Inspector

9. World Anti-Tobacco Day is celebrated on:
(a) July 11th 
(b) May 29th
(c) June 16th 
(c) April 22nd

10. Name the coutttrivs that have recently become virtims of Tsnnami:
(a) Japan
(b) Sallie and Korea
(c) Chile and Cuba
(d) China and Thailand

11. Capital Market Regulatory Chairman of Securities and Exchange Board of India:
(a) Vinod Dhall 
(c) U.K. Sinha
(e) G.N. Bajpal
(d) Dhirendra Swarup

12. An abnormal fear of Crowd is called: 
(a) Bibliophobia
(b) Ochlophobia
(c) Clinophobia
(d) Agoraph

13. Which one ofthe following divides India into almost two halves? 
(a) Artic Circle
(li) Tropic of Capricorn
(0) Tropic of Cancer
(d) Equator

14. Economic Planning is an area coming under: 
(a) Union list
(b) State list
(c) Concurrent list
(d) Not specified in anylist.

15. Which country in the following is not included in the list of G-8 countries?
(a) France 
(b) Japam
(c) Netherlands 
(d) Germany

16. Which is not a greenhouse gas?
(a) Methane 
(b) Chlorine
(c) Nitrous Oxide 
(d) Carlmn din

17. Voting age was reduced to 18 from 21 by:
(a) 52nd amendment
(h) 56th amendment
(c) 73rd amendment
(d) 61st amendment

18. Drain theory was prupuunded by
(a) Dadabai Nanruji
(b) R.C. Dutt
(c) S.N. Banerji
(d) D.D. Kosambi

19. Safety Value Theory is associated with: 
(a) Industrial Revoloution
(b Juliainwalabagh massacre
(0) Da industrialisation
(d) Formation of Indian National Congress

20. Inter State Water Dispute Act was passed in;
(a) 1955
(b) 1956 
(c) 1958 
(d) 1959

21. Year of formation of Travancore-Cochin Union
(a) 1947 
(b) 1945 
(c)1948
(d)1949

22. ‘A Gift to the Monothcists’ is the contribution of:
(a) Rajaram Mohan Roy
(b) Mahatma Gandhi
(c) lswar Chandra Vidyasagor
(d) Dayananda Saraswathi

23. First anti-caste movement against the practice of untouchability and unapproachability in India: 
(a) Vaikkam Satyagraha
(b) Paliyam Satyagraha
(c) Guruvayoor Satyagraha
(d) Salt Satyagraha

24. The expression Tragedy of Commons‘ was propouncled by:
(a) Meadows 
(b) Madhav Gadgil
(c) Garret Hardin
(d) Elinor Ostrom

25. Which country among the following is not a member of UNO?
(a) Canada 
(b) Thaiwan
(c) Egypt 
(d) Ethiopia

26. The concept of Federation is borrowed from:
(a) Canadian Constitution
(b) irish Constitution
(c) Australian Constitution
(d) German Constitution

27. Heart transplant Surgery was initiated by:
(a) Edwards 
(b) Dr. P.K. Sen
(c) Steptoe 
(d) Christan Bernard

28. Laser was invented by:
(a) Joseph Swann
(b) William Sturgeon
(c) Charles H Townes
(d) Joseph Aspdin

29. Primary education was added to the list of fundamental rights by the:
(a) 91st amendment
(b) 93rd amendment
(c) 92nd amendment
(d) 94th amendment

30.To whom does the Public Accounts Committee Submit its report:
(a) Prime Minister
(li) Speaker of Lok Sabha
(c) President
(d) Vice President

31. How many times can a person be elected as President of India:
(a) two times
(b) three times
(c) four times
(d) no limit.

32. Old name of "Ecology:
(a) Bionies 
(b) Bionomics
(c) Bionomy 
(d) Biometry

33. Kerala Lok Ayukta Act of l999 was amended in;
(a) 2000 
(b) 2007 
(c) 2001 
(d) 2003

34. Heavy industries and Capital goods industries are giventop priority in the growth model of:
(a) Mahalanobis
(b) Harrod and Domar
(c) Koldor
(d) Joan Robinson

35, Which of the following is not a criterion of HDI?
(a) Adult literacy
(b) lrfant mortality
(1:) Life expectancy
(d) GDP Per cepita in PPP

36. ISRO successfully launched its first lunar probe, Chandrayan-1, on:
(a) October 22nd 2008
(b) October 25th 2008
(c) October 2lst 2008
(d) October 27th 2008

37. Which of the following provides Vital Services for telecommnunications and disaster warming needs of lndia?
(a) Indian Remote Sensing Satellite
(lr) Geo Synchronous Satellite lraunolr
(c) Indian National Satellite System
(d) Polar Satellite Launching Whiule

38.Acidrain is caused by the eniission of:
(a) Nitrogen and Carbon
(b) Nitrogen and Sulphur
(cj Carbon and Ammonium
(d) Carbon and Sulphur

39. The organ that regulates body tomperature in human beings;
(a) Hair 
(b) Kidney
(0) Lungs 
(d) Skin

40. The city nearest to the Equator:
(a) Chennai 
(b) Bombay
(c) Delhi 
(d) Culcutta
ENGLISH QUESTIONS ARE AVAILABLE HERE

ANSWERS
  1. C
  2. B
  3. B
  4. C
  5. A
  6. C
  7. D
  8. B
  9. -- Tതന്നിരിക്കുന്നതില്‍ ശരിയുത്തരം ഇല്ല . മെയ്‌ 31 ആണ് ശരിയായ ഉത്തരം   
  10. A
  11. B
  12. B
  13. C
  14. A
  15. C
  16. B
  17. D
  18. A
  19. D
  20. B
  21. D
  22. A
  23. A
  24. C
  25. B
  26. A
  27. D
  28. -- തിയോഡോര്‍   മൈമാനാണ് ലേസര്‍ കണ്ടെത്തിയത്   
  29. -- 86-) ഭേദഗതിയാണ് ശരിയുത്തരം 
  30. B
  31. D
  32. B
  33. C
  34. A
  35. B
  36. A
  37. C
  38. D
  39. D
  40. A



Subscribe to KPSC Previous Questions by Email
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "ASSISTANT GRADE II"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia