This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

Kerala PSC Company/Corporation Assistant Grade 2 Previous Question

Releted Posts With this Label

1. Rabindra Nath Tagore won the Nobel Prize for literature in;
(a) 1920 
(b) 1919
(c) 1910 
(d) 1913

2. The Union Public Service Commission consists of;
(a) Chairman and 7 members
(b) Total 6 members
(c) Chairman and 8 other members
(d) None of these.

3. Thee amendment Procedure of the Indian Constitution has been modelled on the constitution of;
(a) Canada 
(b) South Africa
(c) USA 
(d) Germany

4. The World Trade Organisation (WTO) came into force on;
(a) 1st January 1995
(b) 24th June 1994
(c) lst December 1995
(d) lst March 1996 

5. Which‘ country accounts for the largest share of Indian experts;
(a) UK 
(b) USA
{ (c) Japan 
(d) Germany

6. ‘A Tale of Two Cities’ is the book by;
(a) V.S. Naipaul 
(b) Charles Dickens
(c) Anitha Desai 
(d) Hemingway

7. First recipient of the Dada Saheb Phalke Award was;
(a) B.N. Sirkar
(b) B.N. Reddy 
(c) Raj Kapoor
(d) Devika Rani Roerich

8. National Sports Day is observed on;
(a) August 29 
(b) September 16
(c) October 10 
(d) January 11

i 9. ‘Udhagamandalam’ was the former name of;
(a) Kodaikkanal 
(b) Thiiunelveli
(c) Ooty 
(d) Maruthur

10. In which Planet, Sun rises in the West;
(a) Neptune 
(b) Mars
(c) Jupiter 
(d) Venus

11. Largest tribe in India is;
(a) Santhal 
(b) Gond
(c) Garo 
(d) Khasi

12. Who was known as the ‘Man of Pcace?’
(a) Dadabhai Naoroji
(b) B.G. Tilak
(c) Lal Bahadur Shastd
(d) Lala Lajpat Rai

13. Rangoon is situated on thc banks of thc river;
(a) Mahaweli Ganga 
b) Brahmaputra
(c)Yangstee
(d) Irrawadi

14.First British Prime Misister to visit India was;
(a) Winston Churchill 
(b) Attlee
(c)Margarete Tatcher
(d) Harold Mamiianci 

15. Which Indian ruler is said to have instituted a ‘chain of justice' in front of his court? .
(a) Shahjahan 
(b) Jahangir
(c) Babur 
(d) Akbar 

16. Bull fighting is the National Sports of;
(a) Canada 
(b) Spain 
(c) Cuba 
(d) Italy

17. Modern Olympic Games started in the year of
(a) 1896 
(b) 1798 
(c) 1986
(d) 1900

18. How many players are there in a hockey team?
(A) 11 
(b) 10
(C) 8.
(d) 9

19. The venue of 2006 Cornmon wealth Gaimes are scheduled to be;
(a) Melbourne
(b) Manchester 
(C) New Delhi 
(d) Jakartha

20. Shintoism is thereligion of; 
(a) Thailand 
(b) China
(c)Japan
(d) Laos

ANSWERS
1.d, 2.c, 3.b, 4.a, 5.b, 6.b, 7.d, 8.a, 9.c, 10.d, 11.b, 12.c., 13.d, 14.d, 15.b, 16.b, 17.a, 18.a, 19.a, 20.c,


Subscribe to KPSC Previous Questions by Email
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Company/Corporation Assistant Grade 2 Previous Question"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia