This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

Kerala PSC Company/Corporation Assistant Grade 2 Previous Question Paper

Releted Posts With this Label


21. The 24th Tirthankara of Jainism was: 
(a) Rishabhadeva
(b) Parsvanatha
(c) Mahavira
(d) Gautama

22. Who amoung the following kings was not the follower of Buddhism:

(a) Ashoka
(b) Kanishka
(c) Harsha
(d) Chandraguptha Maurya


23.'Vikram Era' started in the year:

(a) 78 AD
(b) 320 AD
(c) 58 BC
(d) 622 AD


24.Which veda deals with music:

(a) Rig veda
(b) Sama veda
(c) Yajur veda
(d) Atharva veda


25.The birth place of Gauthama Byddha was:

(a) Lumbini
(b) Saranath
(c) Gaya
(d) Kushinagara


26.Which king is known as the ' Second Ashoka'?

(a) Vikramadithya
(b) Harsha
(c) Amogha Varsha
(d) Kanishka


27.Magasthenese was the Greek Ambassador to the court of:

(a)  Ashoka's
(b) Chandraguptha Maurys
(c) Bindhusara
(d) Bimbisara


28.Khajuraho Temples were built by:

(a) Cholas
(b) Pallavas
(c) Satavahana
(d) Chandellas


29.Harisena was the court poet of:

(a) Samudrauptha
(b) Vikramadithya
(c) Krishnadevaraya
(d) Chandra Guptha - II


30.Myopia or short sight can be corrected by using a :

(a) Concave lens
(b) Convex lens
(c) Cylindrical lens
(d) flint glass

ANSWERS
21.C
22. D
23. C
24. B
25. A
26. D
27. B
28. D
29. A
30. A



Subscribe to KPSC Previous Questions by Email
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Company/Corporation Assistant Grade 2 Previous Question Paper"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia