This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

Kerala PSC TRIBAL EXTENSION OFICER Previous Question Paper

Releted Posts With this Label

1. In which year did the Simla Conferencebetween India and Pakistan take place?
(a) 1982 (b) 1972 (c) 1952 (d) 1962

2. Who is the hero of O.V.Vijayan’s celebrated novel, Khasakinte Ithihasam?
(a) Ravi (b) Viju (c) Babu (d) Madhu

3. With which musical instrument do you associate the name of S. Balachander?
(a) Mridangam (b) Veena (c) Flute (d) Banjo

4. The recent best seller The Da Vinci Code was written by:
(a) DavidGreen (b) Dan Brown (c) Dennis Black (d) Dave Orang

5. Who was the President of India during the silver jubilee celebrations of Indian Independence?
(a) S.D. Sharma (b) K.R. Narayanan
(c) R. Venkataraman (d) V.V.Giri

6. For acting in which film did Ben Kingsley get the Oscar for Best Actor?
(a) Pattom (b) Jinnah (c) Picasso (d) Gandhi

7. Who painted the famous picture called the Sun Flowers?
(a) Monet (b) Manet (c) Van Gogh (d) Vermeer

8. The American playwright who wrote, The Death of a Salesman died recently. He was
(a) Arthur C. Clarke (b) Arthur Koestler
(c) Arthur Schleisinger (d) Arthur Miller

9. Which disease is also known as Hansen’s diseases?
(c) Chicken pox (b) Smallpox (c) Leprosy (d) Mumps

10. What does a cartographer make?
(a) Design on carts (b) Post boxes (c) Maps (d) Lamps

11. Which of these is the earliest invention?
(a) Thermometer (b) Microphone (c) Lighting rod (d) Zip fastener

12. What is the condition known as ‘tachycardia’?
(a) Swollen foot (b) Faster heartbeat
(c) Liver enlargement (d) Numbness

13. The element numbered 100 of the periodic table is named after:
(a) Nobel (b) Mendeleev (c) Einstein (d) Fermi

14. What was the nationality of Samuel Hahnemann, the Father of Homeopathy?
(a) French (b) Swedish (c) German (d) Dutch

15. What does a geriatrist study?
(a) Berries (b) Giraffes
(c) Gorillas (d) Diseases of old age

16. Which of these vacines is the latest?
(a) Rabies (b) Typhus (c) Small pox (d) Polio

17. In which year did the Vietnam War end?
(a) 1979 (b) 1971 (c) 1973 (d) 1977

18. Which Indian state has the name meaning Land of the Dawn-lit Mountains?
(a) Assam (b) Arunachal Pradesh
(c) Andhra Pradesh (d) Himachal Pradesh

19. Which athlete was known as the Black Gazelle?
(a) Jesse Owens (b) William Rudolph
(c) Carl Lewis (d) Florence J. Griffith

20. In which of these Olympics did India get a gold in Hockey?
(a) Moscow (b) Barcelona (c) Atlanta (d) Athens

21. Which country was known as Abyssinia?
(a) Ethiopia (b) Albania (c) Sierra Leone (d) Syria

22. Which country contributes over 40% of the world’s newsprint?
(a) Cyprus (b) Cuba (c) Chad (d) Canada

23. Of which Olympics were Olly, Syd and Millie, the mascots?
(a) Melbourne (b) Seoul (c) Los Angeles (d) Sydney

24. Which tennis star wrote the book, From Fear to Victory?
(a) Monica Seles (b) Ivan Lendl
(c) Maria Sharapova (d) Martina Hingis

25. For which team did the cricketer Lance Gibbs, play?
(a) South Africa (b) England (c) Zimbabwe (d) West Indies

26. Who wrote the lullaby, Omanathingal Kidavo?
(a) Irayyimman Thampi (b) Sreekumaran Thampi
(c) Vayalar Rama Varma (d) Balamaniyamma

27. The word ‘valiant’ means:
(a) An insect (b) Fearless (c) Small (d) Silent

28. The opposite of ‘ingenious’ is:
(a) Promising (b) Unimaginative (c) Original (d) Glorious

29. The comparative of ‘young’ is:
(a) Youthful (b) Youngster (c) Younger (d) Youngest

30. What is the Elephas maximas?
(a) Elephantiasis (b) Elephant (c) A Roman ruler (d) A loose garment

31. The word ‘alacrity’ means:
(a) Eagerness (b) Loud (c) Critical (d) Pale

32. The opposite of ‘detrimental’ is:
(a) Cheat (b) Cheap (c) Delude (d) Helpful

33. The word ‘able’ is an:
(a) Adverb (b) Adjective (c) Article (d) Apostrophe

34. The expression ‘lingua franca’ means:
(a) Frank dealings (b) French literature
(c) Disease of the tongue (d) Link language

35. The one word substitute for one who studies rivers is:
(a) Diluvialist (b) Speleologist (c) Potamologist (d) Orologist

36. If COMB is written as BNLA, how will BRUSH be written?
(a) BNLAS (b) GZHQY (c) RAIHJ (d) AQTRG

37. A,B, D,G,K, –– .Which is the next letter?
(a) P (b) R (c) Y (d) W

38. The expression ‘ex officio’ means:
(a) By virtue of office (b) Former officer
(c) Dismissed staff (d) Staff on deputation

39. The idiom ‘bolt from the blue’ means:
(a) Unexpected calamity (b) A pleasant gift
(c) Helping hand (d) Loud speech

40. Which word in this group does not rhyme with the other three?
(a) Rough (b) Tough (c) Puff (d) Cough

41. If KITTEN is written as MKVVGP, how will CAT be written?
(a) ANK (b) ECV (c) ORG (d) ABV

42. 2, 4, 16, 256, ––. Which is the next number?
(a) 655 (b) 6553 (c) 65536 (d) 6553635

43. What is the meaning of ‘nepotism’?
(a) Drug abuse (b) Horticulture (c) Favouritism (d) Hatred

44. Which one of these is not a font used in typing?
(a) Times New Roman (b) Arial
(c) Bookman Old Style (d) Multo obrigado

45. Which year of the National Calendar began in March 2005?
(a) 1901 (b) 1891 (c) 1426 (d) 1927

46. Which one of these words means a cure for all ailments?
(a) Pangram (b) Sibling (c) Panacea (d) Sinecure

47. Which one of these words is monosyllabic?
(a) Bureaucrat (b) Strength (c) Government (d) Superintendent

48. Which is the Malayalam Era Year ending on 16th August 2005?
(a) 1178 (b) 1169 (c) 1180 (d) 1088

49. India observes the Martyr’s Day on:
(a) June 4th (b) January 30th
(c) November 10th (d) May 21st

50. Who was the famous son of Saddharta and Trisala in ancient India?
(a) Gautama Buddha (b) Kabir (c) Mahavir Jain (d) Harsha


ANSWERS
1. (b) 2. (a) 3. (b) 4. (b) 5. (d) 6. (d) 7. (c) 8. (d) 9. (c) 10. (c) 
11. (a) 12. (b)  13. (d) 14. (c) 15. (d) 16. (b) 17. (c) 18. (b) 19. (b) 20. (a) 
21. (a) 22. (d) 23. (d) 24. (a) 25. (d) 26. (a) 27. (b) 28. (b) 29. (c) 30. (b)
31. (a) 32. (d) 33. (b) 34. (d) 35. (c) 36. (d) 37. (a) 38. (a) 39. (a) 40. (d) 
41. (b) 42. (c) 43. (c) 44. (d) 45. (d) 46. (c) 47. (b) 48. (c) 49. (b) 50. (c) 

Subscribe to KPSC Previous Questions by Email
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC TRIBAL EXTENSION OFICER Previous Question Paper"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia