This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

Typist Grade II

Releted Posts With this Label

Typist Grade II (Company/Corporation/Board) & Typist (D.C.B,Wayanad)
Examination Conducted Date: 23 Dec 2010

1. Name the Maidan in which Inaurnatiunal Tradc Fairs am conducted at New Delhi:
(A) Pragathi Maidan
(B) Edan Garden
(C) Jawaharlal Nehru Shadium
(D) Rajeev Gandhi Maiden

2. Name thc first Indian Pilot:
(A) Sanjay Gandhi
(B) Rajeev Gandhi
(C) Rakesh Sharma
(D) .I.R.D. Tata

3. The oldest teak plantation in the world is in :
(A) Marayoor
(B) Malayattoor
(C) Nilambur
(D) Malankara

4. From which historical monument did Galileo drop down objects Io test his laws of gravity?
(A) Leaning Tower of Pissa
(B) Eiffel Tower
(C) Glock Tower of London
(D) Petronous 'Power

5. The longest National Highway in India is:
(A) N.H. 17
(B) NH 1
(C) N.H. 7
(D) N.H. 47

6. The only Malayali President of Indian National Congress, C.Sankarari Nair presided over ——session of l.N.C.;
(A) Allahabad
(B) Amaravathi
(G) Ahammadabad
(D) Lucknow

7. Who walled Taj Mahal “A tear drop on the check of time"?
(A) Lord Mount Batten
(B) Rabeendra Nath 'lhgore
(C) Jawaharlal Nehru
(D) Sliajaliarn

8 In which rivor is Nagarjun Sagar dam situated?
(A) Kavery
(B) Godavari
(C) Mahanadi
(D) Krishna

9. Name the chemical weapon used by U.S.A. in Vietnam War:
(A) Methyl lsoeyanide
(B) Chlorine
(C) Potassium cyanide
(D) Agent orange

10. Which is the must celebrated centre of art and architecture during the Pallava period?
(A) Kanchi
(B) Mahahalipura
(C) Vijayanagar
(D) Vatapi

11. The painting ‘orange Colours’ is the creation of:
(A) K.C.S Panicker
(B) Raja Ravi Warma
(C) Madhava Menon
(D) Namboodiri

12. Name the Grama Panchayath of Kerala which won Rs. One crore in Green Kerala Express reality show :
(A) Akathethara
(B) Atat
(C) Elzippulli
(D) Kumarakom

13. Golden Palm Award is associated with ;
(A) Sports
(B) Literature
(C) Science
(D) Film

14. Who got national award ihr best actor for his performance in the film ‘Piravi'
(A) Murali
(B) Gopi
(C) Preniji
(D) RJ. Antony

154 Name the country where there is no coins in circulation but only cure rencies:
(A) Paraguay
(B) Chile
(C) Peru
(D) Colombia

16. Which immortal words of Gandhiii is inscribed on the Samadhi of Maluitlmia Gandhi?
(A) Sathya Meva Jayathe
(B) Hai Ram
(C) Ahimsa Paramo Dharma
(D) Sathyam Sivam Sundaram

17. The Port City of Indusy valley Civilization was:
(A) Kali Bengan
(B) Mohaniodaro
(C) I-larappa
(D) Lethal

18. The performing art form 'Thamasha` belongs to state,
(A) Maharashtra
(B) Madhya Pradesh
(U) Punjab
(D) Rajastan

19. Name the country which has ‘Nalional Panchayath’ as it‘s parliamont:
(A) Bhutan
(B) Nepal
(C) Myanmar
(D) Indonesia

20. The highest peak in Indian Subcontinent is:
(A) Nanga Parbath
(B) Kanchanjunga
(C) Anamudi
(D) Mount Abu

21. The lowest layer of atmosphere is called :
(A) Troposphere
(B) Stratosphere
(C) Thermosphere
(D) Misosphere

22. Pandit Sir Kumar Sharma is a profound player of:
(A) Veena
(B) Violin
(C) Sithar
(D) Santhcor

23. Who was awarded Adidas Golden Bout as the top scorer in world cup football 2010?
(A) Thomas Muller
(B) Diego Furlan
(C) Miroslav Klose
(D) Andres Iniesta

24. Who is the world record holder in taking the highest wicket in the test cricket?
(A) Anilliumble
(B) Daniel Vetmri
(C) Muttiah Muralitharan
(D) Shane Warn

25. Who is the Chaimian of National Human Rights Commission?
(A) K.S. Mani
(B) S. Raiendra Babu
(C) KG. Balakrishnan
(D) G.H Mathur

26. Who won the Indonesian Open Super Series Trophy 2010?
(A) Serina Williams
(B) Saina Nehwal
(C) Sania Mirza
(D) lsveiarm Prunkova

27. The birth place of Subhash Chandra Bose belongs to ......... stale,
(A) Orissa
(B) Bengal
(C) Bihar
(D) Uttar Pradesh

28. Who is the President of Kerala Sahrthya Academy?
(AJ M. Mukundan
(B) Mukesh
(C) R Wlsala
(D) MI Vasudevan Nair

29. Which country has its national flag bearing with the picture of a leaf of Mapple tree?
(A) Mexico
(B] Switzerland
(C) Nemiland
(D) Canada

30. What. is the colour of black box in aeroplanes?
(A) Blue
(B) Orange
(C) Black
(D) Green

Answers


  1. A
  2. D
  3. C
  4. A
  5. C
  6. B
  7. B
  8. D
  9. D
  10. B
  11. A (ORANGE SERIES) എന്നാണ് ശരിയായ രൂപം 
  12. C
  13. D
  14. C
  15. D
  16. B
  17. D
  18. A
  19. B
  20. B
  21. A
  22. D
  23. A
  24. C
  25. C
  26. B
  27. A
  28. C
  29. D
  30. B


Subscribe to KPSC Previous Questions by Email
Enhanced by Zemanta
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Typist Grade II "

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia