This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

KEREALA PSC Medical Records Librarian Grade II Previous Question Paper

Releted Posts With this Label

Category Code: 102/2011 
Question Paper Code: 5/2014/OL 
Exam: Medical Records Librarian Grade II 
Medium of Question: English 
Date of Test :15-12-2014 

1:-Medical Audit is to assess the ______________ of medical records. 
A:-Quantity 
B:-Quality 
C:-Efficiency 
D:-Quantity & Quality 
Correct Answer:- Option-B 

2:-_______________ is known as key of medical records. 
A:-Diagonosis index 
B:-Address index 
C:-Name Index 
D:-Doctors name index 
Correct Answer:- Option-C 

3:-In ICD-'U' code is for ______________ 
A:-Not specified site 
B:-Future expansion 
C:-No sub site 
D:-Unknown site 
Correct Answer:- Option-B 

4:-World health day is ____________ 
A:-7 th February 
B:-7 th June 
C:-7 th April 
D:-7 th August 
Correct Answer:- Option-C 

5:-This part of the word is found following the stem and gives further information about the stem. It is ________. 
A:-Prefix 
B:-Root 
C:-Suffix 
D:-Combining vowel 
Correct Answer:- Option-C 

6:-Normally an adult has _______ of blood. 
A:-3 to 4 litres 
B:-5 to 6 litres 
C:-6 to 7 litres 
D:-4 to 5 litres 
Correct Answer:- Option-B 

7:-Write medical term of an accumulation of blood in the uterus. A:-Hematometra 
B:-Hematometry 
C:-Hematomyelia 
D:-Hematoma 
Correct Answer:- Option-A 

8:-Most occurring value in a series of data is known as ___________ A:-Mean 
B:-Median 
C:-Mode 
D:-Standard deviation 
 Correct Answer:- Option-C 

9:-Luoco means 
A:-White 
B:-Yellow 
C:-Blue 
D:-Red 
Correct Answer:- Option-A 

10:-A patient has only one case record into which all documents relating to past and present medical care are placed. 
A:-In patient record 
B:-Out patient record 
C:-Comprehensive record 
D:-Decentralized record 
Correct Answer:- Option-C 

11:-Computerized X-ray of layers of tissue is known as _________ 
A:-PET scan 
B:-MRI 
C:-CT scan 
D:-USS 
Correct Answer:- Option-C 

12:-The patient has a right to get ________ of medical records. 
A:-Copy 
B:-Original 
C:-E-mail 
D:-Scanning 
Correct Answer:- Option-A 

13:-World cancer day 
A:-February 4 
B:-March 4 
C:-April 4 
D:-October 4 
Correct Answer:- Option-A 

14:-Write medical terms of a muscle having two heads 
A:-Biceps 
B:-Bicyps 
C:-Bilateral 
D:-Bicups 
Correct Answer:- Option-A 

15:-________ has the shortest access times 
A:-Cache memory 
B:-Virtual memory 
C:-Secondary memory 
D:-All of the above 
Correct Answer:- Option-A 

16:-Enlargement of salivary gland 
A:-Siladenitis 
B:-Sialadenoma 
C:-Sialadenopathy 
D:-Sialden 
Correct Answer:- Option-C 

17:-The other name of food pipe is _________ 
A:-Oropharynx 
B:-Oesophagus 
C:-Larynx 
D:-Nasopharynx 
Correct Answer:- Option-B 

18:-Any bed meant for over night stay is known as __________ 
A:-IP bed 
B:-OP bed 
C:-Casualty bed 
D:-Ward bed 
Correct Answer:- Option-A 

19:-Medical records are the property of 
A:-Hospital 
B:-Patient
C:-Relative 
D:-Physicians 
Correct Answer:- Option-A

20:-Death occurring in the hospital before and after 48 hours of admission is known as ________ death. 
A:-Gross death 
B:-Net death 
C:-Ward death 
D:-Hospital death 
Correct Answer:- Option-A 

21:-Name the media which provide interactive health care utilizing modern technology in hospitals is ____________ 
A:-TV 
B:-Intercom 
C:-Telemedicine 
D:-AIR 
Correct Answer:- Option-C 

22:-What do you mean by Tid 6/12 in a discharge summary 
A:-Two times a day 
B:-Four times a day 
C:-Three times a day 
D:-Four times a day 
Correct Answer:- Option-C 

23:-Who is the consumer of a hospital A:-Patients 
B:-Public 
C:-Sibling 
D:-Children 
Correct Answer:- Option-A 

24:-What is the full form of AT in the IBM PC-AT ? 
A:-Applied technology 
B:-Advanced technology 
C:-Additional technology 
D:-None of the above 
Correct Answer:- Option-B 

----------------------------------------------
25:-Thoracic region consists of _______ bones A:-Seven 
B:-Twelve 
C:-Five 
D:-Four 
Correct Answer:- Option-B 

26:-Median value of 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 is A:-127 
B:-123 
C:-125 
D:-122 
Correct Answer:- Option-C 

27:-Write the meaning of Costo 
A:-Colon 
B:-Rib 
C:-Cartilage 
D:-Common bile duct 
Correct Answer:- Option-B 

28:-Which of the following is not a computer hardware ? 
A:-Mouse 
B:-Monitor 
C:-Antivirus 
D:-Printer 
Correct Answer:- Option-C

29:-An abnormality consisting of an infolding of skin containing hair over the coccygeal area which has formed a space and can become infected is ___________ 
A:-Plaque 
B:-Pyloric stenosis 
C:-Pyorrhoea 
D:-Pilonidal sinus 
Correct Answer:- Option-D 

30:-Dx means ________ 
A:-Date of diagnosis 
B:-Diagnosis 
C:-Diagram 
D:-Death 
Correct Answer:- Option-B 

31:-A benign tumor is ___________ 
A:-Hemangioma 
B:-Sarcoma 
C:-Astrocytoma 
D:-Glioma 
Correct Answer:- Option-A 

32:-A 7 years old girl, had a fall from swing and developed head injury in the occipital area with an open wound and bleeding. Write the cause of death. 
A:-Head injury in the occipital area 
B:-Fall from swing 
C:-Open wound 
D:-Bleeding 
Correct Answer:- Option-B 

33:-A statistical maps which are used for furnishing information on geographical basis is _________ 
A:-Pictogram 
B:-Cartograms 
C:-Histogram 
D:-Dimensional diagram 
Correct Answer:- Option-B 

34:-Which digit indicate the behavior in morphology code 
A:-Third digit 
B:-Fourth digit 
C:-Fifth digit 
D:-Sixth digit 
Correct Answer:- Option-C 

35:-How can we understand the Null Cell (Non T- Non B) in the morphology code ? 
A:-Sixth digit- 7 
B:-Sixth digit- 4 
C:-Sixth digit- 5 
D:-Fifth digit- 5 
Correct Answer:- Option-A 

36:-The other name used for fluid balance sheet is ________ 
A:-TPR B:-Urine sugar monitoring chart 
C:-Input- Output chart 
D:-Nurses observation chart 
Correct Answer:- Option-C 

37:-Histology is useful for _____________ 
A:-Cancer Registry 
B:-Other coding 
C:-Pathology 
D:-Treatment 
Correct Answer:- Option-C 

38:-Surgical death has to be considered as ________ 
A:-Surgery after 24 hours 
B:-Surgery after one year 
C:-Surgery after one month 
D:-Surgery after 10 days 
Correct Answer:- Option-D 

39:-The doctor explained to the patient about the relevant details regarding the nature of his disease, the diagnostic procedure involved the course and alternatives to the treatment proposed, risks involved and consent is _________ 
A:-General consent 
B:-Express consent 
C:-Informed consent 
D:-Formal consent 
Correct Answer:- Option-C 

40:-Ward Census is taken at 
A:-Morning 
B:-Evening 
C:-Day time 
D:-Midnight 
Correct Answer:- Option-D 

41:-The audit done by other than the treating team of doctors is known as ______________ 
A:-Internal medical records audit 
B:-External medical records audit 
C:-All medical records audit 
D:-Infection control audit 
Correct Answer:- Option-B 

42:-In behavior code fifth digit is /2. What do you mean ? A:-Malignant 
B:-Border line malignancy 
C:-Benign 
D:-Insitu 
Correct Answer:- Option-D 

43:-The time limit for birth/ death reporting to municipal/ corporation authorities is ________ 
A:-24 hours 
B:-7 days 
C:-21 days 
D:-14 days 
Correct Answer:- Option-C 

44:-A viral disease is __________ 
A:-Hansen's B:-Poliomyelitis 
C:-Typhoid 
D:-Tuberculosis 
Correct Answer:- Option-B 

45:-Which of the following is a quantitative variable ? 
A:-Blood pressure 
B:-Blood group 
C:-Religion 
D:-Place of birth 
Correct Answer:- Option-A 

46:-International statistical classification of disease and related health problem is shortly known as ______ 
A:-ICD-O 
B:-ICD-9 
C:-ICD-10 
D:-ICP 
Correct Answer:- Option-C 

47:-Histology is the study of ________ 
A:-Cell 
B:-Tissue 
C:-Tumors 
D:-All the above 
Correct Answer:- Option-B 

48:-Meaning of Novemlobate 
A:-Having four lobes 
B:-Having two lobes 
C:-Having six lobes 
D:-Having nine lobes 
Correct Answer:- Option-D 

49:-What is the main purpose of secondary storage device ? 
A:-To increase the speed of computer 
B:-To install operating system 
C:-To networking 
D:-To store data 
Correct Answer:- Option-D 

50:-According to Right to Information Act, within ______ days we should give the requested information. 
A:-45 days 
B:-10 days 
C:-30 days 
D:-1 week 
Correct Answer:- Option-C 

51:-Right to Information Act was enacted in the year 
A:-1984 
B:-2005 
C:-2001 
D:-1975 
Correct Answer:- Option-B 

52:-What is unicode? 
A:-Standard font B:-Software 
C:-Character encoding system 
D:-Keyboard layout 
Correct Answer:- Option-C 

53:-Choose the correct terminology for surgical repair of the skull. 
A:-Craniotomy B:-Cranioplasty 
C:-Craniostosis 
D:-Cranioschisis 
Correct Answer:- Option-A 

54:-Autopsy is performed ................................ 
A:-To find out the diagnosis 
B:-To find out the cause of death 
C:-To find out the post operative changes 
D:-Just for legal requirement 
Correct Answer:- Option-B 

55:-Head quarters of WHO is located at.............................. 
A:-Washington 
B:-London 
C:-Paris 
D:-Geneva 
Correct Answer:- Option-D 

56:-Nosocomial infection means 
A:-Physician borne infection 
B:-Hospital borne infection 
C:-Infection of unknown origin 
D:-Post operation in infection 
Correct Answer:- Option-B 

57:-Life span of platelet is..................................... 
A:-7 to 14 days 
B:-1 to 2 days 
C:-4 to 6 days 
D:-5 to 6 days 
 Correct Answer:- Option-A 

58:-The malignant tumor that arises from smooth muscle and visceral region of the body 
A:-Liposarcoma 
B:-Sarcoma 
C:-Leiomyosarcoma 
D:-Osteosarcoma 
Correct Answer:- Option-C 

59:-The most sensitive and specific test for detecting small breast tumor is by 
A:-Breast self examination 
B:-Palpation by a physician 
C:-Themogaphy 
D:-Mammography 
Correct Answer:- Option-D 

60:-Kerato means 
A:-Eye 
B:-Cornea 
C:-Eye lid 
D:-Retina 
Correct Answer:- Option-B 

61:-Select the underlying cause of death 
A:-Uremia 
B:-Hydronephrosis 
C:-Retention of urine 
D:-Hypertrophy of prostate 
Correct Answer:- Option-D 

62:-Medical negligence involves..................................... 
A:-Act of omission 
B:-Act of commission 
C:-Both a & b 
D:-None 
Correct Answer:- Option-C 

63:-The process of producing energy in order to carry out all the metabolic process required 
A:-Nutrition 
B:-Respiration 
C:-Energy 
D:-Hormation 
Correct Answer:- Option-A 

64:-CENT means......................................... 
A:-Hundred 
B:-Thousand 
C:-Ten D:-Lakhs 
Correct Answer:- Option-A 

65:-What do you mean by bid 3/12 in a discharge summary? 
A:-Once a day B:-Twice a day 
C:-Thrice a day 
 D:-Four times a day 
Correct Answer:- Option-B 

66:-The normal body temperature is......................... 
A:-39 degree Celsius 
B:-37 degree Celsius 
C:-35 degree Celsius 
D:-28 degree Celsius 
Correct Answer:- Option-B 

67:-Subpoena is................................... 
A:-Court order passed on a holiday. 
B:-Court order to appear and testify. 
C:-Court order for doctors. 
D:-Court order from lawyers. 
Correct Answer:- Option-B 

68:-Which of the following is a qualitative variable? 
A:-Blood pressure 
B:-Body temperature 
C:-Blood group 
D:-Body weight 
Correct Answer:- Option-C 

69:-Which of the following data collection method covers the entire population of the country? 
A:-Vital registration 
B:-Sampling registration 
C:-Census 
D:-sample sueveys 
Correct Answer:- Option-C 

70:-How can family members of diseased individual can obtain the deceased individual's copy of medical information that is relevant to their own health care ? 
A:-Medical records be transferred through registered post B:-Email 
C:-Copy through post 
D:-By hand 
Correct Answer:- Option-A 

71:-________ are chemical substances produced in one part of the body that regulate the activities of certain organs or group of cells in other part of the body. 

A:-Enzymes 
B:-Anti bodies 
C:-Estrogen 
D:-Hormones 
Correct Answer:- Option-D 

72:-The ability to detect changes in the environment is ______ 
A:-Movement 
B:-Sensitivity 
C:-Sensation 
D:-Power 
Correct Answer:- Option-B 

73:-Name the ductless gland is ________ 
A:-Endocrine gland 
B:-Exocrine gland 
C:-Thyroid gland 
D:-Pituitary gland 
Correct Answer:- Option-A 

74:-Blood cells are manufactures in the _______ 
A:-Bone 
B:-Liver 
C:-Bone marrow 
D:-Gall blader 
Correct Answer:- Option-C 

75:-A small bone to which the tongue is attached 
A:-Maxillary 
B:-Ethmoid 
C:-Frontal 
D:-Hyoid 
Correct Answer:- Option-D 

76:-These act as shock absorbers, preventing damage to the structure 
A:-Vertebral column 
B:-Curvatures 
C:-Inter vertebral discs 
D:-Cartilage 
Correct Answer:- Option-C 

77:-Write the meaning of steato 
A:-Fat 
B:-High 
C:-Behind 
D:-Thick 
Correct Answer:- Option-A 

78:-Medical term of breast bone is _______ 
A:-Sternum 
B:-Ribs 
C:-Colar bones 
D:-Clavicle 
Correct Answer:- Option-A 

79:-Alpha fetoprotein is a blood test for detect 
A:-Down's syndrome 
B:-Hormone deficiency 
C:-Vitamin deficiency 
D:-Iodine deficiency 
Correct Answer:- Option-A 

80:-Normal blood pressure is 
A:-100/70 mm Hg 
B:-120/80 mm Hg 
C:-80/120 mm Hg 
D:-110/70 mm Hg 
Correct Answer:- Option-B 

81:-Proctosopy is the procedure of ________ 
A:-Anus 
B:-Nose 
C:-Chest 
D:-Rectum 
Correct Answer:- Option-D 

82:-The shape of Pie diagram is ______ 
A:-Rectangular bar 
B:-Circle 
C:-Lines 
D:-Square 
Correct Answer:- Option-B 

83:-This is an important muscle which divides the thoracic cavity from the abdominal cavity 
A:-Voluntary 
B:-Involuntary 
C:-Cardiac 
D:-Diaphram 
Correct Answer:- Option-D 

84:-In ICD-10, K 00- K 93 indicates 
A:-Disease of the circulatory system 
B:-Disease of the respiratory system 
C:-Disease of the nervous system 
D:-Disease of the digestive system 
Correct Answer:- Option-D 

85:-Hydrostatic test is carried out to determine 
A:-Live birth of a baby 
B:-Death of a baby 
C:-Probable cause of death of baby 
D:-Water potability 
Correct Answer:- Option-A 

86:-Volvulus means __________ 
A:-Causing obstruction 
B:-Twisting of intestine 
C:-Twisting of intestine upon itself causing obstruction 
D:-Twisting of large intestine upon itself causing of obstruction 
Correct Answer:- Option-C 

87:-What is POMR 
A:-Place On Medical Records 
B:-Problem Oriented Medical Records 
C:-Problem Originated Medical Records 
D:-Problem Omitted Medical Records 
Correct Answer:- Option-B 

88:-A fracture where the ends of bone are forced into one another 
A:-Impacted 
B:-Avulsion 
C:-Comminuted 
D:-Spiral 
Correct Answer:- Option-A 

89:-This is a condition where the weakness is in the diaphragm 
A:-Umbilical Hernea 
B:-Inguinal Hernia 
C:-Femoral Hernia 
D:-Hiatus Hernia 
Correct Answer:- Option-D 

90:-Meaning of cyanosis 
A:-Difficulty in breathing 
B:-Blueness of skin 
C:-Insufficient oxygen in the blood 
D:-Rapid breathing 
Correct Answer:- Option-B 

91:-'Green stick' fractures are usually seen in 
A:-Injuries due to stick B:-Children 
C:-Old age due to osteoporosis 
D:-Road traffic accident 
Correct Answer:- Option-B 

92:-Fracture of the ankle involving both the tibia and fibula 
A:-Green stick 
B:-Trasverse 
C:-Pott's 
D:-Avulsion 
Correct Answer:- Option-C 

93:-World Health Day in 2003 focus on healthy environment for 
A:-Children 
B:-Adults 
C:-Adolescent 
D:-Old people 
Correct Answer:- Option-A 

94:-What do you mean by good medical records ? 
A:-Standard size of medical records forms 
B:-Good quality of paper, printing, style, convenient file etc. 
C:-Sufficient data written in sequence of events to justify the diagnosis, treatment and end result. 
D:-Record contain all basic record forms. 
Correct Answer:- Option-C 

95:-'Whiplash' injuries are seen in 
A:-Road traffic accident 
B:-Custodial death 
C:-Causes of whipping and torture 
D:-Cause of all the above 
Correct Answer:- Option-A 

96:-What do you mean by inpatient bed 
A:-Total number of IP bed available in the hospital B:-Total number of patient occupied IP beds 
C:-Any bed meant for over night stay 
D:-Average bed occupancy 
Correct Answer:- Option-A 

97:-In ICDO- 'X' letter code is used for 
A:-No sub site 
B:-Not specified site 
C:-Unknown 
D:-No diagnosis 
Correct Answer:- Option-A 

98:-According to ICD Hansen's disease will come under 
A:-Infectious and parasitic disease 
B:-Neoplasm 
C:-Disease of the blood and blood forming organs 
D:-Disease of the nervous system 
Correct Answer:- Option-A 

99:-Scientific measurement of the dimension of the head 
A:-Cephalography 
B:-Cephalometer 
C:-Cephalometry 
D:-Cephalomotor 
Correct Answer:- Option-C 

100:-99-46-96, 00-47-96 : Select the correct numbering system 
A:-Straight numeric 
B:-Terminal Digit 
C:-Middle digit 
D:-Terminal digit and middle digit 
Correct Answer:- Option-B
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "KEREALA PSC Medical Records Librarian Grade II Previous Question Paper"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia