This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

Assistant Grade 2 (Constitution of India)

Releted Posts With this Label

Kerala Public Service Commission Assistant Grade 2 in Kerala State Beverages and Manufacturing and Marketing Corporation Ltd Previous Question Paper. This Examination is held on 25 July 2015 by Public Service Commission in Various Centers Around Kerala. Please Read the following Question and Score More Mark in Your Upcoming Examination Of Kerala Public Service Commission.
--------------
1. Who commended in the Constitutional Assembly that the Directive Principles of State Policy is “like a cheque payable at the convenience of bank”?
(A) Ambedkar -
(B) K.T. Shah
(C) A.M. Kusru -
(D) Alladi Krishna Swamy Iyyer
Answer :- K.T.Shah
2. The tennure of Estimate Committee of Lok Sabha is :
(A) 6 months
(B) 1 year
(C) 2 years
(D) 3 years
Answer :- 1 year
3. The theory of basic structure of the Constitution was propounded by the Supreme Court in :
(A) Minerva Mills case
(B) S.R. Bommai case
(C) . Golaknath case
(D) Keshavananda Bharati case
Answer :- Keshavananda Bharathi case
4. The minimum/maximum strength of a Legislative Assembly of a state is:
(A) 40/500 -
(B) 50/500
(C) 60/500
(D) 70/500
Answer :- 60/500
5. Right to Education is included in which Article of the Indian Constitution?
(A) Article 21
(B) Article 21 A
(C) Article 29
(D) Article 30
Answer :- Article 21 A
6. Which Article provides the President of India to grand pardons? .
(A) Article 68
(B) Article 69
(C) Article 71
(D) Article 72
Answer :- Article 72
7. Concurrent list in the Indian Constitution is taken from the Constitution of:
(A) Australia
(B) Canada
(C) Britain
(D) USA
Answer :- Australia
8. 80th Amendment of the Indian Constitution provides for :
(A) alternative scheme for sharing taxes between the Union and the States
(B) special provisions for the state of Assam
(C) insertion of a new Article 21 A.
(D) special provision for SC/ST in the state of Arunachal Pradesh
Answer :- alternative scheme for sharing taxes between the Union and the States
9. Right to Property is now a .
(A) Legal right
(B) Civil Right
(C) Constitutional right
(D) Economic right
Answer :- Legal right
10. The UPSC submits its annual reports to:
(A) Cabinet Secretariat
(B) Parliament
(C) The President
(D) Home Minister
Answer :- The President
General Knowledge Questions 
Assistant Grade 2 (India and Kerala)
Assistant Grade 2 (Science)
Assistant Grade 2 (Social Welfare Schemes)
Assistant Grade 2 (Constitution of India)
Assistant Grade 2 (Information Technology)
Mathematics Questions is Here
Mental Ability Question is Here
English Grammar Question is Here
Follow Us On TWITTER FACEBOOK Google+ | Youtube
Expected Cut Off Mark is Here
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Assistant Grade 2 (Constitution of India)"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia