This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

Assistant Grade 2 (India and Kerala)

Releted Posts With this Label

Kerala Public Service Commission Assistant Grade 2 in Kerala State Beverages and Manufacturing and Marketing Corporation Ltd Previous Question Paper. This Examination is held on 25 July 2015 by Public Service Commission in Various Centers Around Kerala. Please Read the following Question and Score More Mark in Your Upcoming Examination Of Kerala Public Service Commission.
--------------
1. Chattampi Swamikal attained Samadhi at :
(A) Panmana
(B) Kannammoola
(C). Theppil
(D) Paravur
Answer :- Panmana
2. The newspaper Sujananandini was started by Kesavan Asan from :
(A) Chavara
(B) Mayyanad
(C) Kozhikode
(D) Paravur
Answer :- Paravur 
3. The famous pilgrim centre of Vaikam is situated on the banks of:
(A) Ashtamudi Lake
(B) Vembanad Lake
(C) Bekal Lake
(D) Kumbala Lake
Answer :- Vembanad Lake
4. The length of river Chaliyar is :
(A) 101 miles
(B) 98 miles
(C) 105 miles
(D) 110 miles
Answer :- 105 miles
5. The height of Agastyakutam, the southern most peak in western ghats :
(A) 8,841 ft -
(B) 8,461 ft
(C) 8,621 ft
(D) 6,132 ft
Answer :- 6,132 ft
6. Name of Japanese Emperor who paid an official visit to India recently:
(A) Atsushi
(B) Akihito
(C) Hachiro
(D) Akio
Answer :- Akihito
7. Who is the Odakkuzhal award winner 2013?
(A) Sara Joseph
(B) P. Surendran
(C) K.R. Meera
(D) G. Madhusoodanan
Answer :- K.R.Meera
8. Who had won gold medal in the World Athletic Finals 2005?
(A) Graze Apsha .
(B) Irina Simagina
(C) Thathyana Kottova
(D) Anju Bobi George
Answer :- Anju Bobi George
9. 11th Indo ASEAN summit held at:
(A) Brune
(B) Delhi
(C) Bandung
(D) Colombo
Answer :- Delhi
10. Miss. Universe 2013 winner : -
(A) Olivia Culpo .
(B) Gabriela Isler
(C) Leila Lopes -
(D) Riyo Mori
Answer :- Gabriela Isler
11. Mars orbiter mission launched earth's orbit on : -
(A) 10th November 2013
(B) 7th November 2013
(C) 5th November 2013
(D) 4th November 2013
Answer :- 5th November 2013
12. Who is the first sports person in India had got Bharatharathna, the highest civilian award?
(A) Sachin Tendulkar
(B) Dhyan Chand
(C) Milkhasing
(D) Bhimsen Guru Raj Joshi
Answer :- Sachin Thendulkar
13. Who has become the Brand Ambassador of UNICEF for South Asia?
(A) Sharmila Tagore
(B) Amir Khan
(C) Sachin Tendulkar
(D) Priyanka Chopra
Answer :- Amir Khan
14. Name of the World Chess Champion of 2013 :
(A) Viswanath Anand -
(B) Garri Casperov
(C) Boris Vasilievich
(D) Magnus Karlsen
Answer :- Magnus Karlsen
15. 1st Woman Managing Director of LIC: -
(A) Usha Sangwan
(B) Sunitha Sarma
(C) Vijayalakshmi
(D) S.B. Mainak
Answer :- Usha Sangwan
16. In which part of Himalayas do we find the Karewa formation?
(A) North Eastern Himalayas
(B) Kashmir Himalayas
(C) Eastern Himalayas .
(D) Himachal-Utharakhand
Answer :- Kashmir Himalayas
17. Himalayas Simlipal Biosphere reserve situated in :
(A) Bihar .
(B) Himachal Pradesh
(C) Odisha
(D) Punjab
Answer :- Odisha
18. On which of the following hill range is the ‘Dodabeta’ peak situated?
(A) Nilgiri hills
(B) Cardamom hills
(C) Anamalai hills
(D) Nallamala hills
Answer :- Nilgiri hills
19. ‘Regur Soil is another name for the
(A) Saline soil
(B) Arid soil
(C) Black soil
(D) Laterite soil
Answer :- Black Soil
20. In which year National Planning Committee was setup in India?
(A) 1938
(B) 1950
(C) 1948
(D) 1949
Answer :- 1950
21. The Delhi Durbar was organised by :
(A) Lord Elgin
(B) Lord Curzon
(C) Lord Rippon
(D) Lord Lytton
Answer :- Lord Lytton
22. All India Trade Union Congress was formed in 1920 at:
(A) Madras
(B) Mumbai
(C) Poona
(D) Delhi
Answer :- Mumbai
23. Indian Association was founded in:
(Α) 1876
(B) 1868
(C) 1881
(D) 1872
Answer :- 1876
24. Who was the founder of Ahmadia movement?
(A) Sir Syed Ahmed Khan
(B) Moulana Hussain Ahmad
(C) Mirza Ghulam Ahmad
(D) Moulana Riza Khan
Answer :- Mirza Ghulam Ahmad
25. Indian Council Act was passed in :
(A) 1935
(B) 1919
(C) 1921
(D) 1909
Answer :- 1909
26. On the hundredth day of the Paliyam Satyagraha a freedom fighter met with tragic death in a police lathicharge. What was his name?
(A) A.G. Velayudhan
(B) Moyyarath Sankaran
(C) K.V. Kunhambu .
(D) K. Krishnan
Answer :- A.G.Velayudhan
27. In which year, the newspaper Sujananandini was started?
(A) 1886
(B) 1891
(C) 1897
(D) 1912
Answer :- 1891
28. Who was the Pioneer among the social revolutionaries of Kerala?
(A) Swami Vagbhatananda
(B) Ayyankali
(C) Vaikunda Swami
(D) Brahmananda Sivayogi
Answer :- Vaikunda Swami
29. The author of Mokshapradipam was
(A) Brahmananda Sivayogi
(B) Sree Narayana Guru
(C) E.V. Ramaswami Naikkar
(D) Kumaranasan
Answer :- Brahmananda Shivayogi
30. Vaikunda Swami was also known as :
(A) . Ananda Swami
(B) Goudapada Swami
(C) Muthukutti Swami
(D) Padma Pada Swami
Answer :- Muttukutti Swami
General Knowledge Questions 
Assistant Grade 2 (India and Kerala)
Assistant Grade 2 (Science)
Assistant Grade 2 (Social Welfare Schemes)
Assistant Grade 2 (Constitution of India)
Assistant Grade 2 (Information Technology)
Mathematics Questions is Here
Mental Ability Question is Here
English Grammar Question is Here
Follow Us On TWITTER FACEBOOK Google+ | Youtube
Expected Cut Off Mark is Here
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Assistant Grade 2 (India and Kerala)"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia