This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

Assistant Grade 2 (Social Welfare Schemes)

Releted Posts With this Label

Kerala Public Service Commission Assistant Grade 2 in Kerala State Beverages and Manufacturing and Marketing Corporation Ltd Previous Question Paper. This Examination is held on 25 July 2015 by Public Service Commission in Various Centers Around Kerala. Please Read the following Question and Score More Mark in Your Upcoming Examination Of Kerala Public Service Commission.
---------------------------
1. The first ICDS Project in Kerala was set up in 1975 at – block.
(A) Sasthamcotta
(B) Vengara
(C) Pothencode.
(D) Vallikkunnu
Answer :- Vengara
2. Kudumbashree was launched formally by Government of Kerala on :
(A) 17th May 1998
(B) 2nd October 1998
(C) 15th August 1998
(D) 17th May 1999
Answer :- 17th May 1998
3. __________Centrally sponsored scheme provide connectivity to unconnected habitations.
(A) SGSY .
(B) PMGSY
(C) TRYSEM
(D) SARAS
Answer :- PMGSY
4. ________ was launched on 2nd October 1993 with the objective of empowering the rural women through building thrift habit, self-reliance and confidence.
(A) RLEGP
(B) IAY
(C) SGSY
(D) MSY
Answer :- MSY
5. __________is a local language-enabled workflow based transaction level Management Information System in place to facilitate e-governance of Indira Awaas Yojana.
(A) Aya Soft .
(B) . Aaas Soft.
(C) IYA Soft
(D) Awaas Soft
Answer :- Awaas Soft
6. The basic objective of the _________ is to improve the quality of life of people and overall habitat in the rural areas. -
(A) SAY
(B) IAY
(C) DAY
(D) HAY
Answer :- SAY
7. __________is the first scheme of its kind meant exclusively for slum dwellers with a Government of India subsidy of 50 percent.
(A) RLEGP
(B) DPADP
(C) VAMBAY
(D) NRHM
Answer :- VAMBAY
8. __________is the focal point for the delivery of services at community levels to children below six years of age, pregnant women, nursing mothers and adolescent girls.
(A) Primary Health Centre
(B) Continuing Education Centre
(C) Anganwadi
(D) Child Development Centre
Answer :- Anganwadi
9. “To awaken the people, it is the women who should be awakened. Once she is on the move the family moves, the nation moves”.
(A) Mahatma Gandhi -
(B) Jawaharlal Nehru
(C) Narendra Modi -
(D) Sarojini Naidu 
Answer :- Jawaharlal Nehru
10. _________is an important scheme to provide food grains to poorest of the poor families. 
(A) AAY 
(B) IAY 
(C) YAAI 
(D) ICDS 
Answer :- AAY
General Knowledge Questions 
Assistant Grade 2 (India and Kerala)
Assistant Grade 2 (Science)
Assistant Grade 2 (Social Welfare Schemes)
Assistant Grade 2 (Constitution of India)
Assistant Grade 2 (Information Technology)
Mathematics Questions is Here
Mental Ability Question is Here
English Grammar Question is Here
Follow Us On TWITTER FACEBOOK Google+ | Youtube
Expected Cut Off Mark is Here
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Assistant Grade 2 (Social Welfare Schemes)"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia