This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

Kerala PSC LINEMAN Previous Question Paper - 1

Releted Posts With this Label


PART 1 (1-20) | PART 2 (21 - 40) | PART 3 (41 - 60) | PART 4 (61 - 80) | PART 5 (81 - 100)

Kerala PSC Previous Question paper of LINEMAN| PSC Previous Question paper of LINEMAN| LINEMAN Previous Question Paper | Previous Question paper of LINEMAN | Kerala PSC LINEMAN Previous Question Paper | PSC LINEMAN Previous Question Paper | KPSC LINEMAN Previous Question Paper
NAME OF POST :- LINEMAN (N.C.A)
DEPARTMENT :- P.W.D. Electrical Wing
EXAMINATION DATE :- 16-01-2017

1. Kaziranga, the famous sanctuary of Assam is famous for:
(a) Tigers (b) Rhinos (c) Lions (d) Elephants

2. In which of the following states is Tungabhadra project of irrigation?
(a) Andhra Pradesh (b) Bihar (c) Tamil Nadu (d) Maharashtra

3. According to census 2011 the sex ratio in India is:
(a) 980 (b) 960 (c) 940 (d) 930

4. Which of the following project started to ensure integrated development of children upto 6 years?
(a) SSA (b) RMSA (c) NSPS (d) ICDS

5. The nationalist leader who was killed in a police lathicharge in 1928 was:
(a) Madan Mohan Malaviya (b) Lala Lajpat Rai (c) Swami Sahajanand (d) Suryasen

6. The Resolution of Non-cooperation Movement was passed in which special session of Indian National Congress.
(a) Calcutta (b) Kanpur (c) Nagpur (d) Bombay

7. The Indian National Congress celebrated the Independence Day for the first time on:
(a) August 15, 1947 (b) January 26, 1950 (c) January 1, 1937 (d) January 26, 1930

8. Separate electorate for Muslims were first introduced through the following reforms.
(a) Montegue-Chelmsford reforms
(b) Government India Act of 1935
(c) Minto-Morley Reforms
(d) Council Act of 1892

9. In which part of the Kerala Oranges are grown?
(a) Nelliyampathy (b) Munnar (c) Kasaragod (d) Muthanga

10. Kabani one of the east flowing rivers of Kerala flows into:
(a) Tamil Nadu (b) Karnataka (c) Andhra Pradesh (d) Maharashtra

11. Vagbhatananda started the Journal for Propogation of Nationalist ideas.
(a) Prachina Malayalam
(b) Akilathirattu
(c) Atmavidya kahalam
(d) Deepika

12. Who formed Nair Samudhaya Bhruthya Jana Sangam in 1914?
 (a) K. Kelappan (b) K.P. Kesava Menon (c) K. Ramakrishna Pillai (d) Mannath Padmanabhan

13. Who put forward the famous teachings 'progress through the education, strengthen through Organisation'?
(a) Chattampi Swamikal (b) Sri Narayana Guru (c) Dr. Palpu (d) Ayyankali

14. Who is the author of the work 'Jathikkummi'?
(a) K.P. Karuppan (b) Sahodaran Ayyappan (c) Vaikunda Swamikal (d) Chattampi Swamikal


15. Who was the founder of 'Yogakshema Sabha'?
(a) E.M.S. Namboothiripad (b) V.T. Bhattathiripad (c) K.P. Kesava Menon (d) K.P. Padmanabha Menon

16. Who is the interim President of Brazil declared 'South America's first Olympic Games Open at Rio 2016?
(a) Dilma Rousseff (b) Carlos Nuzman (c) Michel Temer (d) Gisele Bundehen

17. Who is the one of the members of NITI Aayog?
(a) Arundhathi Bhattacharya (b) Ashok Khemka (c) G.R. Aloria (d) Ramesh Chand

18. Who is the present Chairman of Kerala Sahitya Akademi?
(a) KPAC Lalitha (b) Beena Paul (c) Lenin Rajendran (d) Vaishaken

19. Who won the men's singles title in the 2016 Wimbledon Tennis?
 (a) Andy Murray (b) Novak Djokovic (c) Rafel Nadal (d) Wavarinka

20. Which among the following was not the important works of Mahasweta Devi?
(a) Rudali (b) Jansir Rani (c) India Another Millennium (d) Aranyer Adhikar

ANSWER KEY 
1.B, 2.A, 3.C, 4.D, 5.B, 6.A, 7.D, 8.C, 9.A, 10.B, 11.C, 12.D, 13.B, 14.A, 15.B, 16.C, 17.D, 18.D, 19.A, 20.C,

PART 1 (1-20) | PART 2 (21 - 40) | PART 3 (41 - 60) | PART 4 (61 - 80) | PART 5 (81 - 100)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC LINEMAN Previous Question Paper - 1"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia