This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

Kerala PSC LINEMAN Previous Question Paper - 2

Releted Posts With this Label


PART 1 (1-20) | PART 2 (21 - 40) | PART 3 (41 - 60) | PART 4 (61 - 80) | PART 5 (81 - 100)

Kerala PSC Previous Question paper of LINEMAN| PSC Previous Question paper of LINEMAN| LINEMAN Previous Question Paper | Previous Question paper of LINEMAN | Kerala PSC LINEMAN Previous Question Paper | PSC LINEMAN Previous Question Paper | KPSC LINEMAN Previous Question Paper
NAME OF POST :- LINEMAN (N.C.A)
DEPARTMENT :- P.W.D. Electrical Wing
EXAMINATION DATE :- 16-01-2017

21: Which type of motor is generally used in a portable drilling machine?
(a) Repulsion motor
(b) Universal motor
(c) Capacitor run motor
(d) Shaded pole motor

22. Lead is prepared from the ore of:
(a) Bauxite (b) Blast
(c) Hematite (d) Galena

23. Which of the material is used to fix the screw on concrete wall and ceiling?
(a) Link clips (b) Bushings
(c) Rowl plug (d) Saddles

24. Insulation resistance is measured in:
(a) Kilo ohms(b) Mega ohms
(c) Megawatts (d) Kilowatts

25. In an energy meter the holes on the aluminum disc helps to:
(a) Reduce the friction
(b) Reduce the weight of the disc
(c) Prevent creeping
(d) Reduce the resistance

26. Watt hour meter is classified as a:
(a) Integrating Instrument
(b) Deflecting Instrument
(c) Recording Instrument
(d) Indicating Instrument

27. Efficiency of a Secondary cell is:
(a) Impedance hour efficiency
(b) Ampere hour efficiency
(c) Resistance hour efficiency
(d) Volt hour efficiency

28. Which class of insulator is Mica?
(a) Class F (b) Class A
(c) Class B (d) Class C

29. The slip rings are made of:
(a) Aluminium (b) Silver
(c) Copper (d) Cast iron

30. The operating temperature of a gas filled lamp is about ----------.
(a) 2500° C (b) 3000° C
(c) 2000° C (d) 2700° C

31. If the speed of DC shunt motor increases the back emf:
(a) Decreases (b) Constant
(c) Decreases and then increases
(d) Increases


32. To check the Internal and External radius of work pieces which tool is used?
(a) Radius gauges
(b) Centre punch
(c) Scriber (d) Callipers

33. Universal Motor requires:
(a) AC only (b) DC only
(c) AC and DC
(d) DC and shunt type

34. All the sides of parallelogram are equal is called ----------.
(a) Trapezium (b) Rhombus
(c) Polygon (d) Rectangle

35. Gun Metal is an alloy of ......., ....... and ........
(a) Copper, Aluminium, Zinc
(b) Copper, Tin, Zinc
(c) Iron, Copper, Tin
(d) Iron, Tin, Zinc

36. 1 kg weight = ----------.
(a) 9 Newtons
(b) 10.8 Newtons
(c) 9.8 Newtons
(d) 8.5 Newtons

37. Torque '='
(a) Force 'xx' Acceleration
(b) Force 'xx' Distance
(c) Force 'xx' Radius
(d) Force 'xx' Speed

38. Aluminium ore is ----------.
(a) Bauxite (b) Antimony
(c) Graphite (d) Galena

39. Freezing point of mercury is ___.
(a) 35°C (b) 36°C
(c) 38°C (d) 39°C

40. The ability of material to deform without breaking is called:
(a) Plasticity (b) Elasticity

(c) Ductility (d) Malleability
ANSWER KEY

21.B, 22.D, 23.C, 24.B, 25.C, 26.A, 27.B, 28.D, 29.C, 30.D, 31.D, 32.A, 33.C, 34.B, 35.B, 36.C, 37.C, 38.A, 39.D, 40.A,

PART 1 (1-20) | PART 2 (21 - 40) | PART 3 (41 - 60) | PART 4 (61 - 80) | PART 5 (81 - 100)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC LINEMAN Previous Question Paper - 2"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia