This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

Kerala PSC LINEMAN Previous Question Paper - 5

Releted Posts With this Label


PART 1 (1-20) | PART 2 (21 - 40) | PART 3 (41 - 60) | PART 4 (61 - 80) | PART 5 (81 - 100)

Kerala PSC Previous Question paper of LINEMAN| PSC Previous Question paper of LINEMAN| LINEMAN Previous Question Paper | Previous Question paper of LINEMAN | Kerala PSC LINEMAN Previous Question Paper | PSC LINEMAN Previous Question Paper | KPSC LINEMAN Previous Question Paper
NAME OF POST :- LINEMAN (N.C.A)
DEPARTMENT :- P.W.D. Electrical Wing
EXAMINATION DATE :- 16-01-2017

81. The Binary number system has a radix of:
(a) 10 (b) 2 (c) 16 (d) 8

82. Class Y insulation temperature assigned ______ Range.
(a) 105°C
(b) 120°C
(c) 90°C
(d) 130°C

83. In an Inductive load power factor:
(a) Zero
(b) Leading
(c) Lagging
(d) Both

84. Form factor of an Electric Current:
(a) 2 (b) 1.11 (c) 1.44 (d) 1.732

85. Intermediate switches are used to control:
(a) One lamp two places
(b) One lamp one place
(c) 2 lamp one place
(d) More lamp from different places

86. What is used for making guide holes drilling in metals?
(a) Centre punch
(b) Ratchet Brace
(c) Auger-bit
(d) Hand Drill

87. Upto how much voltage is medium?
(a) Upto 250 V (b) Upto 560 V
(c) Upto 11000 V (d) Upto 440 V

88. Nichrome is widely used for:
(a) Transformer winding
(b) Circuit connections
(c) Heater coils
(d) Lamp filaments

89. The resistance of a conductor on increasing the temperature:
(a) Increases (b) Decreases
(c) Constant (d) Varies

90. The unit for flux density is:
(a) Henry/m^2
(b) Newton/m^2
(c) Webers/m^2
(d) None of the above

91. The magnetic potential in a magnetic circuit can be measured in terms of:
(a) Farads (b) Coulombs
(c) EMF (d) MMF

92. Which one of the following capacitors is only suitable for direct voltage?
(a) Aluminium foil capacitor
(b) Metalic paper capacitor
(c) Unpoled aluminium elctrolyte capacitor
(d) Poled aluminium electrolyte capacitor


93. Which resistor is commonly used for general purpose application?
(a) Wire-wound resistors
(b) Carbon resistors
(c) Metal film resistors
(d) Carbon film resistors

94. To solder resistors on a PCB the soldering iron wattage should be:
(a) 25 (b) 60 (c) 150 (d) 240

95. Intermediate frequency transformers use:
(a) Iron core (b) Ferrite core
(c) Air core
(d) Both Iron core and Air core

96. In a DC circuit capacitor acts like a:
(a) Open Circuit
(b) Inductance
(c) Short Circuit
(d) Resistance whose value
depends on the dielectic material

97. Which one of them is not a semiconductor?
(a) Silicon (b) Germanium
(c) Carbon (d) Galium arsenide

98. The process of adding impurities to a pure semiconductors is known as:
(a) Diffusion (b) Forming
(c) Doping (d) Etching

99. When a germanium diode is connected in forward biased mode the voltage across the diode will be:
(a) Zero
(b) 0.7 Volt
(c) Equal to applied voltage
(d) 0.3 Volt

100. The function of a diode can be compared with a:
(a) Replay (b) Switch
(c) Inductor (d) Fuse

ANSWER KEY

81.B, 82.C, 83.C, 84.B, 85.D, 86.A, 87.B, 88.C, 89.A, 90.C, 91.D, 92.D, 93.B, 94.A, 95.B, 96.A, 97.D, 98.C,99.D, 100.B

PART 1 (1-20) | PART 2 (21 - 40) | PART 3 (41 - 60) | PART 4 (61 - 80) | PART 5 (81 - 100)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC LINEMAN Previous Question Paper - 5"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia