This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

Kerala PSC FIELD ASSISTANT Previous Question Paper - 5

Releted Posts With this Label


PART 1 (1-20) | PART 2 (21 - 40) | PART 3 (41 - 60) | PART 4 (61 - 80) | PART 5 (81 - 100)

Kerala PSC HOUSE KEEPER Previous Question Paper | Kerala PSC FIELD ASSISTANT Previous Question Paper | Kerala PSC LABORATORY ASSISTANT Previous Question Paper | Kerala PSC JUNIOR LAB ASSISTANT Previous Question Paper | PSC HOUSE KEEPER Previous Question Paper | PSC FIELD ASSISTANT Previous Question Paper | PSC LABORATORY ASSISTANT Previous Question Paper | PSC JUNIOR LAB ASSISTANT Previous Question Paper |

81. ഒറ്റയാനെ കണ്ടെത്തുക [21, 22, 23, 24]
Answer :- 23
82. ഒരാൾ ഒരു സ്ഥലത്ത് നിന്നും 2 കിലോമീറ്റർ തെക്ക് ഭാഗത്തേയ്ക്ക് നടക്കുന്നു. അവിടെ നിന്ന് ഇടത്തോട്ട് 2 കിലോമീറ്ററും വീണ്ടും ഇടത്തോട്ട് തിരിഞ്ഞു നടക്കുന്നു. ഏത് ദിശയിലാണ് അയാൾ ഇപ്പോൾ നടക്കുന്നത്?
Answer :- വടക്ക്
83. ക്ളോക്കിൽ കൃത്യം 5 മണിയാകുമ്പോൾ മണിക്കൂർ സൂചിയും മിനിറ്റ് സൂചിയും തമ്മിലുള്ള കോണളവ് എത്ര?
Answer :- 150 ഡിഗ്രി
84. ക്ളോക്കിന്റെ പ്രതിബിംബം ഒരു കണ്ണാടിയിലൂടെ നോക്കുമ്പോൾ സമയം 7:15 ആണ്. എങ്കിൽ യഥാർത്ഥ സമയം എത്ര?
Answer :- 4:45
85. 2018 മാർച്ച് 1 വ്യാഴാഴ്ച ആണെങ്കിൽ 2018 ഏപ്രിൽ 1 ഏത് ദിവസം ആയിരിക്കും?
Answer :- ഞായർ
86. 2.75+ 0.03+ 1.56 =
Answer :- 4.34
87. താഴെപ്പറയുന്നവയിൽ a യുടെ 25% ത്തെ സൂചിപ്പിക്കാത്ത സംഖ്യ ഏത്?
Answer :- 25a
88. ഒരു വാച്ചിന്റെ വാങ്ങിയ വില 1,500 രൂപയാണ്. അത് 1,320രൂപയ്ക്ക് വിറ്റപ്പോൾ നഷ്ടശതമാനം?
Answer :- 12%
89. 7,500രൂപയ്ക്ക് 4% നിരക്കിൽ 2 വർഷത്തെ കൂട്ടുപലിശ കണക്കാക്കുക.
Answer :- 612 രൂപ
90. 30 X 3 X 0.3 X 0.03 X 0.003 X 0.0003 =
Answer :- No answer
91. ബാബുവും മോളിയും ശേഖരിച്ച സ്റ്റാമ്പുകളുടെ അംശബന്ധം 3:2. ബാബു 42 സ്റ്റാമ്പുകൾ മോളിയ്ക്ക് കൊടുത്തപ്പോൾ അംശബന്ധം 1:3 ആയി. എങ്കിൽ മോളിയുടെ പക്കൽ എത്ര സ്റ്റാമ്പ് ഉണ്ടായിരുന്നു?
Answer :- 48
92.ഒരാൾ മണിക്കൂറിൽ 5 കിലോമീറ്റർ വേഗതയിൽ 6 മണിക്കൂറും തുടർന്ന് 4 കിലോമീറ്റർ വേഗതയിൽ 12 മണിക്കൂറും നടന്നു. അയാളുടെ അയാളുടെ ശരാശരി വേഗത എന്ത്?
Answer :- 4 1/3 കിലോമീറ്റർ/മണിക്കൂർ
93.9 ആളുകൾ പ്രതിദിനം 6 മണിക്കൂർ വീതം ജോലി ചെയ്‌താൽ 88 ദിവസം കൊണ്ട് ഒരു ജോലി പൂർത്തിയാകും. ആ ജോലി പൂർത്തിയാക്കാൻ 6 ആളുകൾ ദിവസവും 8 മണിക്കൂർ വീതം ജോലി ചെയ്‌താൽ എത്ര ദിവസം വേണ്ടി വരും?
Answer :- 99 ദിവസം
94. ഒരു സ്ഥാപനത്തിലെ 10 ഉദ്യോഗസ്ഥരുടെ ശരാശരി ശമ്പളം 30,000 രൂപയാണ്. മാനേജരുടെ ശമ്പളം കൂടി കൂട്ടിയപ്പോൾ ശരാശരിയിൽ 1,000 രൂപയുടെ വർദ്ധന ഉണ്ടായി. എങ്കിൽ മാനേജരുടെ ശമ്പളം എത്ര?
Answer :- 41,000
95. ഒരു ക്യുബിൻറെ ഉപരിതല പരപ്പളവ് 54 ചതുരശ്ര സെന്റീമീറ്റർ ആയാൽ അതിന്റെ വ്യാപ്തം എത്ര?
Answer :- 27 ഘന സെന്റീമീറ്റർ
96. ഒരു സമാന്തര ശ്രീനിയുടെ 25 പദം 50 , 50 ആം പദം 25 ആയാൽ ആ ശ്രീനിയുടെ പൊതുവ്യത്യാസം?
Answer :- -1
97. 2, 7, 14, 23, ........, 47
Answer :- 34
98. ഒരാൾ 12 കിലോമീറ്റർ പടിഞ്ഞാറോട്ടും തുടർന്ന് 9 കിലോമീറ്റർ തെക്ക് ഭാഗത്തേയ്ക്കും സഞ്ചരിച്ചു. ഇപ്പോൾ അയാൾ പുറപ്പെട്ട സ്ഥാനത്തുനിന്നും എത്ര ദൂരെയാണ്?
Answer :- 15 കിലോമീറ്റർ
99. '+' എന്നത് ഹരണത്തെയും '-' എന്നത് ഗുണനത്തെയും '/' എന്നത് ന്യുനത്തെയും 'X' എന്നത് അധികത്തെയും സൂചിപ്പിച്ചാൽ 12 + 3 X 12 - 6 / 3 = ??
Answer :- 73
100. വസ്ത്രം : മില്ല് : : ദിനപത്രം : ......................
Answer :- പ്രസ്സ്

PART 1 (1-20) | PART 2 (21 - 40) | PART 3 (41 - 60) | PART 4 (61 - 80) | PART 5 (81 - 100)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
1 Comments for "Kerala PSC FIELD ASSISTANT Previous Question Paper - 5"

90th question answer is (0.009)^3

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia