This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

Kerala PSC Drugs Inspector Previous Question paper (01-03-2017) - 3

Releted Posts With this Label


PART 1 (1-20) | PART 2 (21 - 40) | PART 3 (41 - 60) | PART 4 (61 - 80) | PART 5 (81 - 100)

Kerala PSC Previous Question paper of DRUGS INSPECTOR | PSC Previous Question paper of DRUGS INSPECTOR | DRUGS INSPECTOR Previous Question Paper | Previous Question paper of DRUGS INSPECTOR | Kerala PSC DRUGS INSPECTOR Previous Question Paper | PSC DRUGS INSPECTOR Previous Question Paper | KPSC DRUGS INSPECTOR Previous Question Paper

Name of Post :- Drugs Inspector
Department :- Drugs Control Department
Date of Test :- 01-03-2017
Question Paper Code :- A
41. Digitalis act by inhibiting:
(a) Na+K+ATPase
(b) H+K+ATPase
(c) Kininase II
(d) Protein kinase
42. Aldosterone antagonist:
(a) Frusemide
(b) Valsartan
(c) Acetazolamide
(d) Spiranolactone
43. Long term procainamide therapy can cause:
(a) Dry cough
(b) Alopecia
(c) Potural hypotension
(d) Systemic lupus erythematosus
44. Verapamil is a:
(a) Calcium channel blocker
(b) Potassium channel opener
(c) Angiotensin receptor antagonist
(d) B Blocker
45. Anthraquinone glycosides are detected by:
(a) Modified Borntragers test
(b) Legal test
(c) Vitali morin test
(d) Balget test
46. Antidote for cyanide poisoning:
(a) N-Acetyl cysteine
(b) Physostigmine
(c) Sodium nitrite
(d) Pralidoxime
47. Central sympatholytic used in hypertension:
(a) Prazocin
(b) Nifedipine
(c) Propranolol
(d) Methyldopa
48. Mannitol is used as:
(a) Diuretic
(b) Antidiarrhoel
(c) Anti hypertensive
(d) Anti anxitey
49. Silk is obtained from:
(a) Ovis aeris
(b) Bombyx mori
(c) Gossypium hirsutum
(d) Cannabis sativa
50. Warfarin is:
(a) Hypoglycaemic
(b) Urinary antiseptic
(c) Oral anticoagulant
(d) In vitro anticoagulant
51. An absorbable suture is:
(a) Silk
(b) Nylon
(c) Catgut
(d) Linen
52. Hypolipidaemic agent:
(a) Simvastatin
(b) Metformin
(c) Methimazole
(d) Olanzapine
53. Molisch test is used for the estimation of:
(a) Carbohydrates
(b) Sugar
(c) Glycosides
(d) Protein
54. Selenium sulphide is used as :
(a) Antacid
(b) Antidandruff
(c) Emetic
(d) None of these
55. The joint that help for the movement of knee:
(a) Pivot joint
(b) Synovial joint
(c) Hinge joint
(d) Gliding joint
56. Strongest bone, that bears the weight of our body:
(a) Femur
(b) Clavicle
(c) Vertebral column
(d) Hip girdle
57. Dry heat sterilization is usually carried out in :
(a) Autoclave
(b) Hot air oven
(c) Membrane filters
(d) Centrifuge
58. Eugenol is found in:
(a) Myrrh
(b) Clove
(c) Asafoetida
(d) Bael
59. Vinca is:
(a) Anti malarial
(b) Expectorant
(c) Antineoplastic
(d) Antiemetic
60. Brunners glands are found in:
(a) Pancreas
(b) Stomach
(c) Liver
(d) Small intestine
Answer Key
41.a, 42.d, 43.d, 44.a, 45.a, 46.c, 47.d, 48.a, 49.b, 50.c, 51.c, 52.a, 53.a, 54.b, 55.c, 56.a, 57.b, 58.b, 59.c, 60.d,

PART 1 (1-20) | PART 2 (21 - 40) | PART 3 (41 - 60) | PART 4 (61 - 80) | PART 5 (81 - 100)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Drugs Inspector Previous Question paper (01-03-2017) - 3"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia