This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

Kerala PSC Drugs Inspector Previous Question paper (01-03-2017) - 2

Releted Posts With this Label


PART 1 (1-20) | PART 2 (21 - 40) | PART 3 (41 - 60) | PART 4 (61 - 80) | PART 5 (81 - 100)

Kerala PSC Previous Question paper of DRUGS INSPECTOR | PSC Previous Question paper of DRUGS INSPECTOR | DRUGS INSPECTOR Previous Question Paper | Previous Question paper of DRUGS INSPECTOR | Kerala PSC DRUGS INSPECTOR Previous Question Paper | PSC DRUGS INSPECTOR Previous Question Paper | KPSC DRUGS INSPECTOR Previous Question Paper

Name of Post :- Drugs Inspector
Department :- Drugs Control Department
Date of Test :- 01-03-2017 
Question Paper Code :- A
21. An Atypical antipsychotic:
(a) Haloperidol
(b) Chlorpromazine
(c) Aripiprazole
(d) Loxapine
22. Fluoxetine is a:
(a) MAO inhibitor
(b) Selective serotonin reuptake inhibitor
(c) Aromatase inhibitor
(d) Adenyl cyclase activator
23. Orally effective pure opiod antagonist:
(a) Nalorphine
(b) Pentazocine
(c) Naltrexone
(d) Nalmefene
24. Angiotensin antagonist:
(a) Propranalol
(b) Enalapril
(c) Acebutalol
(d) Losartan
25. Dissociative anaesthesia is caused by:
(a) Etomidate
(b) Ketamine
(c) Fentanyl
(d) Lorazepam
26. The schedule which mention the list of substances that should be sold by retail only on prescription of registered medical practitioner:
(a) Schedule H
(b) Schedule W
(c) Schedule M
(d) Schedule J
27. Chairman of DTAB:
(a) Director of Health Services
(b) Drug Cotnroller of India
(c) President, Pharmacy Council of India
(d) President, Medical Council of India
28. The purple coloured complex formed during the limit test for iron:
(a) Ferric thioglycolate
(b) Ferrous thioglycollate
(c) Thiopentone sodium
(d) Ferric thiocyanate
29. Centrally acting muscle relaxant:
(a) Dantrolene sodium
(b) D-Tubocurarine
(c) Dexamethonim
(d) Diazepam
30. Drug used in methanol poisoning:
(a) Fomepizole
(b) Disulfiram
(c) Rabiprazole
(d) Clotrimazole
31. Drug used in absence seizures:
(a) Phenobarbitone
(b) Carbamazepine
(c) Phenytoin
(d) Ethosuximide
32. Gutzeit apparatus is used to carry out:
(a) Limit test for iron
(b) Limit test for chloride
(c) Limit test for arsenic
(d) Assay of copper sulphate
33. Specific benzodiazepine antagonist:
(a) Mterazole
(b) Flumazenil
(c) Bemegride
(d) Flurazepam
34. Chaulmoogra oil is:
(a) Antiepileptic
(b) Tranquiliser
(c) Antileprotic
(d) Aromatic
35. Urinary acidifier shows expectorant activtiy:
(a) Ammonium chloride
(b) Potassium chloride
(c) Magnesium chloride
(d) Aluminium chloride
36. Dragendorffs test is used to detect:
(a) Glycosides
(b) Alkaloids
(c) Tannins
(d) Terpenoids
37. Hydrated magnesium silicate is:
(a) Alum
(b) Lactose
(c) Bentonite
(d) Talc
38. Cinchona is used as:
(a) Antispychotic
(b) Anthelmintic
(c) Hypolipidaemic
(d) Antimalarial
39. Reddish brown colour of calamine is due to:
(a) Zinc chloride
(b) Ferric chloride
(c) Ferric oxide
(d) Potassium permanganate
40. Lugols Solution contains:
(a) 5% W/v Iodine 10% w/v Potassium iodide
(b)10% W/v Iodine 20% w/v Potassium
(c) 20% Potassium iodide
(d) Hydrogen peroxide 6%
Answer Key
21.c, 22.b, 23.c, d, (Both answers are correct) 24.d, 25.b, 26.a, 27.a, 28.b, 29.d, 30.a, 31.d, 32.c, 33.b, 34.c, 35.a, 36.b, 37.d, 38.d, 39.c, 40.a,

PART 1 (1-20) | PART 2 (21 - 40) | PART 3 (41 - 60) | PART 4 (61 - 80) | PART 5 (81 - 100)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Drugs Inspector Previous Question paper (01-03-2017) - 2"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia