This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

Kerala PSC Drugs Inspector Previous Question paper (01-03-2017) - 5

Releted Posts With this Label


PART 1 (1-20) | PART 2 (21 - 40) | PART 3 (41 - 60) | PART 4 (61 - 80) | PART 5 (81 - 100)

Kerala PSC Previous Question paper of DRUGS INSPECTOR | PSC Previous Question paper of DRUGS INSPECTOR | DRUGS INSPECTOR Previous Question Paper | Previous Question paper of DRUGS INSPECTOR | Kerala PSC DRUGS INSPECTOR Previous Question Paper | PSC DRUGS INSPECTOR Previous Question Paper | KPSC DRUGS INSPECTOR Previous Question Paper

Name of Post :- Drugs Inspector
Department :- Drugs Control Department
Date of Test :- 01-03-2017 
Question Paper Code :- A
81. Which of the following is responsible for the variation in the colour of soils in different parts of India?
(a) Weathering
(b) Differences in rock formation
(c) Erosion
(d) Land use
82. The percentage of irrigated land in India is about:
(a) 35
(b) 50
(c) 29
(d) 40
83. The state having the largest area of forest cover in India is :
(a) Assam
(b) Haryana
(c) Madhya Pradesh
(d) Gujarat
84. Which day is called as the Indian Census Day ?
(a) 9th November
(b) 9th December
(c) 9th March
(d) 9th February
85. Which is the northern most river in Kerala?
(a) Manjeswaram river
(b) Kabani
(c) Pambar
(d) Bhavani
86. Who said ‘‘I therefore want freedom immediately, this very night, before dawn, if it can be had”?
(a) J. Nehru
(b) Rajendra Prasad
(c) Subhash Chandra Bose
(d) Gandhiji
87. Who was the Viceroy of India at the time of Jallian Wala Bagh massacre?
(a) Lord Irwin
(b) Lord Chelmsford
(c) Lord Hardinge
(d) Lord Curzon
88. How many times did Gandhiji visited Kerala?
(a) 4
(b) 6
(c) 5
(d) 3
89. Himalaya covers an area of _________ sq.km.
(a) 2 lakh sq.km
(b) 3 lakh sq.km
(c) 6 lakh sq.km
(d) 5 lakh sq.km
90. Which among the following states is the most urbanized?
(a) Andhra Pradesh
(b) Kerala
(c) Tamilnadu
(d) Karnataka
91. Who is the author of the book “Jathikummi?
(a) K.P. Karuppan
(b) Brahmananda Shivayogi
(c). V.T. Bhattathirippad
(d) Dr. Palpu
92. The date of Temple Entry Proclamation:?
(a) 12th December 1936
(b) 14th November 1936
(c) 14th December 1936
(d) 12th November 1936
93. Where was the First annual conference of SNDP Yogam held?
(a) Sivagiri
(b) Aruvipuram
(c) Aluva
(d) Neyyattinkara
94. Birth place of Blessed Kuriakkose Elias Chavara
(a) Kainakary
(b) Pallipuram
(c) Mannar
(d) Thiruvalla
95. Which social reformer is known as Madan Mohan Malavya of Kerala’?
(a) Vakkam abdul Khader Maulavi
(b) Ayyankali
(c) Mannathu Padmanabhan
(d) C. Kesavan
96. Which state has became the first Indian State to launch open government data portal to promote transparency?
(a) Assam
(b) Sikkim
(c) Nagaland
(d) Tamilnadu
97. Who will become the first Tennis player in the world to appear in the Olympics for the 7th time?
(a) Serena Williams
(b) Martina Navretilova
(c) Leander Paes
(d) Roger Federer
98. Which city of India hosted the international conference on Yoga?
(a) New Delhi
(b) Mumbai
(c) Patna
(d) Chennai
99. India has successfully launched a record to 20 satellites from which launch vehicle, recently?
(a) PSLV C-32
(b) PSLV C-33
(c) PSLV C-37
(d) PSLV C-34
100. Which sports is Shiv Pal Singh is associated with?
(a) Table Tennis
(b) Javelin Throw
(c) Wrestling
(d) Hockey
Answer Key
81.b, 82.a, 83.c, 84.d, 85.a, 86.d, 87.b, 88.c, 89.d, 90.c, 91.a, 92.d, 93.b, 94.a, 95.c, 96.b, 97.c, 98.a, 99.d, 100.b

PART 1 (1-20) | PART 2 (21 - 40) | PART 3 (41 - 60) | PART 4 (61 - 80) | PART 5 (81 - 100)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Drugs Inspector Previous Question paper (01-03-2017) - 5"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia