This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

Kerala PSC Drugs Inspector Previous Question paper (01-03-2017) - 4

Releted Posts With this Label


PART 1 (1-20) | PART 2 (21 - 40) | PART 3 (41 - 60) | PART 4 (61 - 80) | PART 5 (81 - 100)

Kerala PSC Previous Question paper of DRUGS INSPECTOR | PSC Previous Question paper of DRUGS INSPECTOR | DRUGS INSPECTOR Previous Question Paper | Previous Question paper of DRUGS INSPECTOR | Kerala PSC DRUGS INSPECTOR Previous Question Paper | PSC DRUGS INSPECTOR Previous Question Paper | KPSC DRUGS INSPECTOR Previous Question Paper

Name of Post :- Drugs Inspector
Department :- Drugs Control Department
Date of Test :- 01-03-2017 
Question Paper Code :- A
61. Water soluble ointment base:
(a) Hard paraffin
(b) Macrogol
(c) Soft paraffin
(d) Wool fat
62. Pyrogen test is carried out in:
(a) Guinea pig
(b) Rabbit
(c) Rat
(d) Chicken
63. Proton pump inhibitor:
(a) Cimetidine
(b) Misoprostol
(c) Omeprazole
(d) Benzhexol
64. A prokinetic drug :
(a) Ramiipril
(b) Triamterene
(c) Metoclopromide
(d) Ondansetron
65. Co trimoxazole is a combination of:
(a) Clotrimazole and ketoconazole
(b) Trimethoprim and Pyrimethamine
(c) Clotrimazole and Sulphadiazine
(d) Trimethoprim and Sulphamethoxazole
66. B lactam antibiotic :
(a) Erythromycin
(b) Cephalosporins
(c) Tetracycline
(d) Ciprofloxacin
67. The main adverse effect of chloramphenicol:
(a) Diarrhoea
(b) Cardiac failure
(c) Dry cough
(d) Bone marrow depression
68. Streptomycin is:
(a) Quinolone
(b) Macrollide
(c) Aminoglycoside
(d) Tetracycline
69. Artemisinen is:
(a) Antineoplastic
(b) Antimalarial
(c) Antifungal
(d) Diuretic
70. The causative agent of Chickenpox is :
(a) Rubeola
(b) Arbora virus
(c) Varicella zoster
(d) Yersinia pestis
71. An example of arthropod borne infection :
(a) Tuberculosis
(b) Amoebiasis
(c) Leprosy
(d) Plague
72. Scurvy is caused by the deficiency of:
(a) Vitamin A
(b) Vitamin B
(c) Vitamin C
(d) Vitamin D
73. Broad spectrum anthelmintic:
(a) Piperazine citrate
(b) Albendazole
(c) Mebendazole
(d) Fluconazole
74. Orally effective broad spectrum antifungal drug:
(a) Miconazole
(b) Econazole
(c) Clotrimazole
(d) Ketoconazole
75. Metronidazole is used in:
(a) Amoebiasis
(b) Giardiasis
(c) Trichomoniasis
(d) All above.
76. Dapsone act by
(a) Inhibiting protein synthesis
(b) Inhibiting PABA synthesis
(c) Activate β lactamase
(d) None of above
77. An antioxidant vitamin:
(a) Vitamin K
(b) Vitamin D
(c) Vitamin E
(d) Vitamin B6
78. Drug used in bipolar disorder:
(a) Haloperidol
(b) Chlorpromazine
(c) Imipramine
(d) Sodium valproate
79. B.A.L. is used in:
(a) Arsenic poisoning
(b) Lead poisoning
(c) Mushroom poisoning
(d) OPP poisoning
80. Intravenous anaesthetic:
(a). Thiopentone sodium
(b) Procaine
(c) Nitrous oxide
(d) Ether
Answer Key
61.b, 62.b, 63.c, 64.c, 65.d, 66.b, 67.d, 68.c, 69.b, 70.c, 71.d, 72.c, 73.b, c, (Both answers are correct) 74.d, 75.d, 76.d, 77.c, 78.d, 79.a, 80.a,

PART 1 (1-20) | PART 2 (21 - 40) | PART 3 (41 - 60) | PART 4 (61 - 80) | PART 5 (81 - 100)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC Drugs Inspector Previous Question paper (01-03-2017) - 4"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia