This site is associated with Kerala PSC Helper.com, Here you can Read and Download Previous Question Papers of Various Examination Conducted by Kerala PSC and Other important Organisations.

Kerala PSC FIELD ASSISTANT Answer Key 25 February 2017 -2

Releted Posts With this Label


PART 1 (1-20) | PART 2 (21 - 40) | PART 3 (41 - 60) | PART 4 (61 - 80) | PART 5 (81 - 100)

Kerala PSC Previous Question paper of FIELD ASSISTANT | PSC Previous Question paper of FIELD ASSISTANT | FIELD ASSISTANT Previous Question Paper | Previous Question paper of FIELD ASSISTANT | Kerala PSC FIELD ASSISTANT Previous Question Paper | PSC FIELD ASSISTANT Previous Question Paper | KPSC FIELD ASSISTANT Previous Question Paper

21. വൻകര ഭൂവൽക്കത്തിൽ അടങ്ങിയിരിക്കുന്ന ധാതുക്കൾ?
Answer :- സിലിക്ക, അലുമിന
22. ലോക മണ്ണു ദിനമായി ആചരിക്കുന്നത്?
Answer :-ഉത്തരമില്ല (ഡിസംബർ 5)
23. താഴെ കൊടുത്തിരിക്കുന്നവയിൽ ദ്വിമണ്ഡല നിയമനിർമ്മാണ സഭയുള്ള സംസ്ഥാനമാണ്?
Answer :- ബിഹാർ
24. കേന്ദ്ര സർക്കാർ ഏജൻസിയായ 'Survey of India' യുടെ ചുമതലയാണ്:
Answer :- ഭൂപടങ്ങൾ നിർമ്മിക്കുക, പ്രസിദ്ധീകരിക്കുക.
25. ഓരോ വസ്തുവും പ്രതിഫലിപ്പിക്കപ്പെടുന്ന ഊർജ്ജത്തിൻറെ അളവാണ്:
Answer :- സ്പെക്ട്രൽ സിഗ്നേച്ചർ
26. മിതമായ തണുപ്പ്, സാമാന്യം മഴയോട് കൂടിയ ശൈത്യകാലം, ചൂട് കൂടിയ വേനൽക്കാലം ഇവ ______ കാലാവസ്ഥയുടെ പ്രത്യേകതകളാണ്.
Answer :- മൺസൂൺ
27. തീസ്താ നദിക്കും ബ്രഹ്മപുത്ര നദിക്കും ഇടയിലുള്ള ഹിമാലയഭാഗം അറിയപ്പെടുന്നത്?
Answer :- ആസ്സാം ഹിമാലയം
28. കേരളത്തിലെ പ്രസിദ്ധ 'കല്ലിൽ' ജൈന ക്ഷേത്രം ഏത് ജില്ലയിലാണ് സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നത്?
Answer :- എറണാകുളം
29. മുങ്ങിക്കപ്പലിൽ യാത്രചെയ്ത ആദ്യ ഇന്ത്യൻ രാഷ്‌ട്രപതി?
Answer :- ഡോ.എ.പി.ജെ.അബ്ദുൾകലാം
30. സുബ്ബരായർ എന്ന യഥാർത്ഥ പേരുള്ള സാമൂഹ്യ പരിഷ്‌കർത്താവ് ഏത് പേരിലാണ് പ്രശസ്തനായത്?
Answer :- തൈക്കാട് അയ്യാ ഗുരു
31. ഹരിജനോദ്ധാരണ ഫണ്ട് ശേഖരണത്തിനെത്തിയ ഗാന്ധിജിയ്ക്ക് സ്വർണ്ണാഭരണങ്ങൾ അഴിച്ചു നൽകിയ പ്രശസ്ത വനിത ?
Answer :- കൗമുദി ടീച്ചർ
32. കേരളത്തിലെ സാമൂഹിക പരിഷ്കർത്താവായിരുന്ന പണ്ഡിറ്റ് കറുപ്പൻറെ ജന്മദേശം?
Answer :- എറണാകുളം
33. പതിനെട്ട് വയസ്സിൽ താഴെയുള്ള വിവിധ രോഗബാധിതരായ കുട്ടികൾക്കുവേണ്ടിയുള്ള government സൗജന്യ ചികിത്സാ പദ്ധതി?
Answer :-താലോലം
34. ലോകത്തിൽ ഏറ്റവും കൂടുതൽ കാലം നിരാഹാരവ്രതം അനുഷ്ഠിച്ചു സമരം ചെയ്ത വനിത ?
Answer :-ഇറോം ശർമിള
35. TATA Nano കാർ നിർമാണത്തിന് പ്രസിദ്ധികേട്ട ഗുജറാത്തിലെ സ്ഥലം?
Answer :- സാണന്ദ്
36. Election, Voting എന്നിവയെക്കുറിച്ചുള്ള പഠനശാഖ?
Answer :- സൈഫോളജി
37. കൊച്ചിയേയും ധനുഷ്കോടിയേയും തമ്മിൽ ബന്ധിപ്പിക്കുന്ന ദേശീയ പാതയാണ്?
Answer :- NH 49
38.Anti AIDS Certificate വിവാഹത്തിന് നിർബന്ധമാക്കിയ ആദ്യ ഇന്ത്യൻ സംസ്ഥാനം?
Answer :- മഹാരാഷ്ട്ര
39. National Ship Designing and Research Center ആസ്ഥാനം?
Answer :- വിശാഖപട്ടണം
40. 2015-ലെ കേന്ദ്ര സാഹിത്യ അക്കാദമി പുരസ്‌കാരം ലഭിച്ചത് ആർക്ക്?
Answer :- കെ.ആർ.മീര

PART 1 (1-20) | PART 2 (21 - 40) | PART 3 (41 - 60) | PART 4 (61 - 80) | PART 5 (81 - 100)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC FIELD ASSISTANT Answer Key 25 February 2017 -2"

 

Name of Post

Aaya Agricultural Assistant Grade 2 AGRICULTURAL OFFICER ARMED POLICE SUB INSPECTOR Assistant Compiler Assistant Electrical Inspector ASSISTANT GRADE II Assistant Labour Officer Assistant Salesman ASSISTANT TRANSPORT OFFICER BANKING ASSISTANCE BEAT FOREST OFFICER BINDER Block Development Officer Block Panchayath Secretary BOAT LASCAR CASHIER CHEMIST (CATTLE FEED PLANT) CIVIL EXCISE OFFICER CLERK/CASHIER CO-OPERATIVE BANK CLERK COMMERCIAL TAX OFFICER Company/Corporation Assistant Grade 2 Confidential Assistant Grade 1 / 2 / 3 Degree Level Exam Divisional Accountant Question DRAFTSMAN CIVIL DRIVER DRIVER CUM VEHICLE CLEANER DRIVER GRADE II DRIVER GRADE II (HDV) DRUGS INSPECTOR DTP OPERATOR Expected Questions Female warden FIELD ASSISTANT FIREMAN (Trainee) HOUSE KEEPER HSA HSA :- ARABIC HSST HSST : COMPUTER SCIENCE HSST : ENGLISH JUNIOR ASSISTANT JUNIOR ASSISTANT CUM TYPIST JUNIOR HEALTH INSPECTOR JUNIOR LAB ASSISTANT JUNIOR SCIENTIFIC OFFICER Kannada KSEB Sub-Engineer LAB ASSISTANT LABORATORY ASSISTANT LABORATORY TECHNICAL ASSISTANT Last Grade Servant LD Typist LDC LDC 2003 LDC 2005 Lecturer LECTURER IN FOOD SCIENCE LIBRARIAN Librarian Grade II LIFT OPERATOR LINEMAN LIVESTOCK INSPECTOR GRADE 2 LOWER DIVISION TYPIST LP SCHOOL ASSISTANT Male Warden Medical Records Librarian Grade II MODEL QUESTIONS Municipal Secretary Grade 3 Munnicipal Secretary OVERSEER PERSONAL ASSISTANT PHARMACIST GRADE 2 Police Constable POSTAL/SORTING ASSISTANT PSC Expected Questions PSC Question Bank REPORTER GRADE II RESEARCH OFFICER Reserve Conductor Sales Assistant Secretariat Assistant SECURITY GUARD SET Exam Special Branch Assistant STENO TYPIST GRADE II STENOGRAPHER Stenographer Grade II SUB INSPECTOR OF POLICE SURVEYOR GRADE II TAILORING INSTRUCTOR Tamil Teaching Posts TRACER TRADESMAN - SURVEY TRIBAL EXTENSION OFICER Typist Grade II VEO
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia